Pelleskop-livet

Nordisk familjebok band 5: Franska till Frisbee till Frolic

Publicerad 2011-06-02 22:25:22 i Jazz

I morgon är det dags för stora värsta mardrömmen auf französisch: den muntliga tentamen, eller som vi åldringar säger: muntan! Huvva - mitt huvud bara dillrar och dallrar av i synnerhet tyska men även nemnoga ryska.
Nåja, det är bara att bita ihop och bita i gräset.

Hur som: tänkte jag mig att avsluta dagens ävlan med att sitta ute bland myggen och krama om den snart sönderlästa franska grammatiken.

Raskt studsade emellertid minsta barnet ut och började kasta frisbee. På mig!!! Det var förstås bara att ställa upp - eller rättare sagt: ställde upp gjorde jag INTE, jag är både lat och magond så jag idkade sitt-frisbee. När jag inte lyckades fånga plastic fantastic pajformen så skickade jag någon fyrbening att apportera, och det gjorde de så glatt att det nästan blev råkurr i rabatterna. Jag hade rustat mig med Frolic, nämligen!

Eftersom frisbeen egentligen bara kan bäras av en hund i taget (i alla fall om den hunden är Jazz) så gjordes det små raider hit och dit i grönskan efter andra bra-att-ha-prylar att hämta till matten. Jätte-apportbocken, ett badlakan, några grässtrån och nästan en annan stol erhöll jag på detta sätt. Sedan började Ying sätta sin håg till just den franska grammatiken, som därvid nästan blev såväl söndertuggad som sönderläst - bara för det borde jag väl erhålla ett VG? Tror inte att någon av mina fellow students kan uppvisa en så pass sliten grammatik.

Så småningom utkristalliserades i alla fall ett mönster: Jazz som disc dog!! OJ, vad han gick igång! Flera gånger tog han den i luften, och ett par tre gånger med back-flip, eller hur det heter! I alla fall - stor gamman hela tiden, har nog aldrig sett en SÅ brett leende Jazz!!

Några bilder från just aftonens begivenheter har jag inte, det var litet för skumt, men jag har änteligen hittat den bortkomna lilla ljusljusrosa kamíran - märkligt nog insnodd i en massa bubbelplast...

Se här alltså: de allra som första bilderna på Jazz som frisbee-hund. Och nu är han så gott som fullfjädrad!!





















Kommentarer

Postat av: Catrine o Milly

Publicerad 2011-06-02 23:57:12

Hihi, vilka söta små vampyrtänder Jazz har! :)

Postat av: Catrine o Milly

Publicerad 2011-06-02 23:58:49

Förresten, lycka till på muntan!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela