Pelleskop-livet

Från Fullt ös till Medvetslös

Publicerad 2011-01-28 09:57:43 i Allmänt

Igår var det dags för ridhusträning igen - känns märkligt att bylta på sig hundkläder när man har suttit och stirrat på konståkare större delen av dagen... Jag får nog snörpa ihop ett arrak-plagg, fast i dubbelstretch och med massor av bling.
Nåväl, igår var det Ying och Tigg som blev föremål för mina lydighetssträvanden.
Och jippi! vad det gick bra!

Fast det känns litet sekunda när mina medtränande filar på detaljer i 3:an och eliten att komma in och försöka lära Ying att inte-dra-i-kopplet. I alla fall inte dra så mycket...
Men hur som haver gick det så bra, så bra. Och jag kom på en toppenbelöning åt Ying!! Jag har för mig att jag har TÄNKT på den förut, men glömt (åldern, ni vet), men igår  bara föll det sig så och det fungerade så bra:
Ying belönas med köttbullar men inte hur som helst utan han får JAGA mig som håller i godiset!
Vilket TRYCK det blev i den gamla uroxen!! Dessutom körde jag två litet kortare pass med honom, och ett längre pass med Tigern däremellan. Se där; kanske matten lär sig nåt så småningom! För Ying måste man sluta tidigt med, annars tröttnar han. Och då  menar jag verkligen tröttnar. Finns inget så uttråkat som en uttråkad pej. Och Tigg han behöver hålla på ett tag, för i början är han så tossig så det blir bara spektakel av allting.
Tiger tränade fritt följ (nu är han så vild igen så han gärna ligger 1 meter framför mig och går baklänges. Och tror att det är "fot"...), några rutskick (RIKTIGT bra), inkallning med ställande och fjärr (fast bara sitt och ligg). Busbelöning och köttbullebelöning. Han jobbade fint och koncentrerat och med verklig vilja. Hurra!
I Yingens andra pass blev det faktiskt en hel del linförighet och fritt följ samt ställande under gång. Och litet läggande, fast han tycker att ridhuset är litet ohygieniskt att ligga raklång i... Samma sak med apporten; den kan man bara ta från mattes hand för det är litet äckligt om den ligger på marken... (Att däremellan äta hästb*js går däremot strålande bra.) Och det fungerade SÅ bra med jaga-matte-cum-köttbulle-belöningen så jag var alldeles fröjdefull.
Sen for vi hem och när vi kom hem och jag öppnade bakluckan satt Ying där och plirade sömnigt. Han nästan vinglade av trötthet in genom grinden och ytterdörren, sen slängde han sig på sida i hela sin längd i TV-soffan och var helt borta för världen. Bara små sovpuffar hördes från honom.
Och till och med Tigern sov ganska nöjt i mitt knä medan jag såg på konståkning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela