Pelleskop-livet

Minus!!

Publicerad 2011-12-30 15:25:46 i Allmänt

Vilken chock - det är minusgrader! Och efter gårdagens illpölande har det bildats liksom en liten isbana på vårt nedersta trappsteg - det är ren tur att jag fortfarande har framtänderna kvar!
Idag tog hussen en promenad med Jazz - i allsin dar, vad ska man tro?!!
Sen tog jag Tigg, Ying och Betty; den sistnämnda iförd kappa. Hon börjar äntligen vänja sig vid att ibland vara påklädd och verkar till och med glömma bort det ibland.



I slutet på promenaden blir det alltid trams och tjafs då Betty går till attack mot Tigger.
Nån gång var jag på en kurs eller nåt sånt och en person berättade att dess unghund betedde sig just så här mot dess äldre hund, i slutet av promenader. -Kan det vara ett dominansbeteende? undrade frågeställaren, med fasa målad i hela sin nuna. -Det kan det mycket väl vara, svarade den sakkunnige förnumstigt.
Tsss, det kanske det kan vara, men med 99,8% säkerhet är det inte det. Det är precis samma sak som när man ska gå hem från dagis med en 2-årig människovalp och den VÄGRAR att åka vagn, slänger stövlarna ut i gatan och försöker bita mamma i benet, ungefär.
Det kallas för trötthet, och är nog så svårt för oss vuxna människor att förstå. Alltså - om man är trött, då kryper man väl ner i sin vagn och har det skönt, eller traskar på litet stillsamt åtteminstone?
Nix, inte om man är valp - av vilket som helst släkte.
Ingen anledning till oro, alltså. Det går över.


Jag försökte sätta alla tre mickaboerna för ett grupporträtt, men någon liten svart kunde inte alls ställa upp på något sådant. Nåja, det hinns väl med!





Betty i sitt lilla ponnytäcke.



Lurcher?



Is. Låter kul. Fast sen blir det nedrigt kallt och blött om tassarna - inte lika skojigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela