Pelleskop-livet

Koppelpromenad

Publicerad 2011-12-11 13:27:55 i Allmänt

Jag har just tagit en lunchpromenad med Jazz och Betty - som vanligt slarvar jag med koppeltraskandet när jag har valp, för det är så skönt att låta dem bara springa! I alla fall tog vi en riktigt lång promenad idag, en som i vanliga fall tar runt en kvart, tjugo minuter. Men i mitten gick vi på en gångväg mellan hus så där fick vappisen gå lös. Varken hon eller jag orkar koppelkoncentrera oss hur länge som helst!
Hundmöten tränade vi - Betty är litet intresserad men följer fint med mig fast hon går lös, och så barnmöten. Eftersom vi inte har ett enda riktigt barn i vardagen får vi passa på när vi möter några. Idag träffade vi två finfina exemplar i 5-årsåldern, och deras snälla mamma som gärna ville låta Betty träna på dem (jag frågade först förstås). De där ungarna var verkligen bästa sortens nybörjarbarn - lugna, satte sig på huk, inga skrik och bråk. Man tackar! Till och med Jazz ville hälsa och få litet godis, ännu bättre!
Men nedrar vad kallt det är idag - bara ett par minus på termometern men riktigt bitigt och rått. Usch. Vi jublar dock fortfarande över snöbristen.
Veckan som kommer nu blir en riktig monstervecka - jag har tre tentor på tre dagar och dessutom ett par rejäla uppsatser att skriva, på utrikiska förstås. Minsta barnet skall dessutom fara på sin Falunvecka, vilket innebär att det blir jag och mellanbarnet som ensamma måste hantera lilla Betty. Hussen kommer inte hem förrän runt 18.30 på kvällarna - då lämnar vi med varm hand över hans lilla prinsessa!
Veckans uppgift blir för övrigt - om vintern håller i sig - att vänja Betty vid att vara påklädd. När hon går i koppel blir hon nämligen rejält frusen utan täcke eller tröja, men klär man på henne vill hon knappt röra sig, annat än för att försöka dra den av sig.
En utmaning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela