Pelleskop-livet

Jingle Bells!

Publicerad 2011-12-24 12:57:24 i Allmänt

Eller på ren svenska - SKRAMLA PÅ!
Jag vill nämligen önska alla en riktigt god och glad och högljudd jul - på lagom sätt, förstås.
I synnerhet ni som har smått i huset, men även ni med litet äldre hundar: ni glömmer väl inte att skramla?!
För små valpar rekommenderar jag: lägg maten, om hunden är matglad nog, annars nåt extra gott (ost, leverpastej, eller vad hunden nu gillar. Apelsinbitar, om den är som Betty!) på ett vanligt kaffe- eller tefat av porslin. Lägg ett par teskedar ovanpå.
Servera!
Ett lagomt litet skrammel uppstår, som för vissa hundar kan vara läskigt nog. Då kanske det räcker med en enda tesked. Eller en liten kaffesked av silver, om sådan gives. De mera som klirrar litet ljuvt, de.
Håll inte på att dutta och gulla och prata med valpen medan den bökar sig fram under skedar och grejs - låt den hålla på bara. Är det gott nog så är den strax där och äter.
Sen bygger man vidare på denna övning - och har man en stor hund övergår man strax till matskedar, för man vill inte att den ska sätta en tesked i halsen, heller!
Man serverar goda saker i en rostfri liten bunke, tillsammans med skedar.
Man ställer den djupa ugnsplåten på golvet, ovanpå ett par matskedar (så det blir vickigt och knäppt), lägger i litet goda saker och några råa potatisar. Som bullrar när de rör sig över plåten. Inte gör det nåt om en valp smakar på potatisen heller - det känns säkert bra i tänderna.
Så småningom ställer man plåten med ena änden på en tennisboll och så matskålen ovanpå det hela.
Plåten kommer garanterat att åka i backen med en smäll. Har man grundat fint säger hunden inte så mycket som hick över detta. Det ska man vara glad för.
Alltså - bullrigare och skramligare allteftersom. Ingen brådska.
Inget pratande och stödjande av hund, se bara ut som om detta är ett fullkomligt naturligt sätt att äta godis på.
Använd elvispar, assistenter och radioapparater till fullo. Prat och musik om vartannat.
Sätt igång för fullt, genast.
Om en vecka, på nyårsafton: TV och radio på för fulla muggar, sätt igång och vispa nåt om det behövs. Singstar rekommenderas. Under förutsättning förstås att ni har härjat på detta sätt i en vecka.
Låtsas som absolut ingenting när det börjar smälla och härja utomhus, men se till att ha rastat hundstackaren innan så ni kan hålla er inomhus, i ert eget lilla inferno.
Så ska vi nog lyckas rädda några stackars små hunddjur från att bli skottrörda i år också.
Lycka till!
Och en sak till - det är ROLIGT att skrammelträna hundar, roligt att se hur de kaxar till sig. Det bästa man kan ge sin hund är ett gott självförtroende.
God jul!

Kommentarer

Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Publicerad 2011-12-26 12:50:28

Vilket bra tips =)

Igår på juldagen så "spela" jag upp olika fyrverkeri ljud från datorn som jag kopplade ihop med stereon och så spelade jag för fulla hus för min lilla "Ärta". Först tänkte hon nog "Jösses, vilket liv" med öronen slickade mot huvudet och sen: Jaha...

Hälsningar Marianne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela