Pelleskop-livet

Tysk språkövning samt litet sk*tjobb.

Publicerad 2011-04-07 22:24:16 i Allmänt

Wir haben Unser in der Luft. Bald kommen die Löwen och die Bären.
Denna klämmiga mening har nu runt 70-80 år på nacken, men jag gläds lika fullt åt den varje vår.
Precis som åt: Vi har vår i luften, var har ni er?

Igår närapå kvällades det mitt på blanka eftermiddagen, ty min uppgift var av det slag som borde utföras nattetid.
S.k. budning, om herrskapet vet vad det innebär. Nu för tiden sägs man "buda" om man bjuder på något på en auktion - hela mitt inre uppreser sig mot en sådan språklig förvrängning. Buda kan betyda en hel massa saker, men "bjuda" kan det INTE betyda.
Däremot kan budning betyda latrintömning!!!

Se där mitt sk*tjobb: att krumryggig och svärjande upplocka vad hundarna har lämnat efter sig så att säga bakvägen.

Och vet ni hur sentimental jag är? Jag är så in i bomben sentimental så jag gick och tänkte: -Det här kanske är Peppars b*jshög, ska jag verkligen slänga den? (Fast det gjorde jag i alla fall, strongt av mig!)

Och hemmadotra då, hon som skall vara en åldrande moders ömma stöd och tröst, vad gjorde hon? LEKTE MED HUNDARNA, gjorde hon! Ilacka jänta, hämta advokaten, jag vill skriva om mitt testamente.



Ying och slalomet. "Ying och leverpastejburken", säger Ying själv.



Å jag då, säger Tigern, ska jag svälta ihjäl, eller?!!!



Litet hemma-sökträning. Till vår outsägliga glädje, att inte säga oerhörda förvåning, kom Ying ihåg att han skulle hämta det upphittade barnets lilla slangbit och lämna denna hos modern/föraren/mig! Jubel!!! Och leverpastej, förstås.



Minsta barnet saknar sin fotbollskompis Peppar - en grabb som kunde finta! De återstående fyrbeningarna har ärvt sin mattes syn på fotboll: vafför då?



Hopp om livet, tycker Jazz. Man kan till och med SITTA utan underlag, nån kort stund. Och inomhus finns det bara fler och fler och större solfläckar, övre allt längre del av dagen. Det tar sig!



Hundhemmets trappa: hopplockad ruta, däri nedstoppad "sökrulle" (=trädgårdsslangbit. Obs: maken SA att jag fick ta!!), Neros gamla apportbock, ärvd av Ying och Peppar. Och välgnagd... Slarvmatte!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela