Pelleskop-livet

Nu ryker duktighetsstämpeln!!

Publicerad 2011-04-14 14:18:15 i Träning

I tisdags var det möte på brukshundklubben IGEN! Har man inget att göra så gå med i närmsta lokalavdelning av SBK - man hinner inte ens gå ut med hundarna, så mycket möten är det! Nästa tisdag är det styrelsemöte och tisdagen efter det medlemsmöte, men det kan jag inte vara med på. Pust!
Men mötet i tisdags handlade om kurser - vem kan ha kurs, vilka kurser, priser osv.
Jag är ju ingen riktig grupparbetare jag, det har jag aldrig varit. Så på möten blir det, för det mesta, ett av följande två lägen: PÅ eller HELT BORTA.
Alltså - endera tror jag att jag ska bestämma allting och ingen annan får öppna truten, eller också sitter jag i mina penséer och de behöver inte alls ha med ämnet för mötet att göra.
Skam till sägandes var det PÅ-knappen som var intryckt i tisdags. Inte bra. Känner mig OND efteråt - Hon Som Vill Bestämma, det är jag det.
Nå, skrutt samma - uppenbarligen har kursverksamheten å klubben inte riktigt fungerat, så då får vi väl försöka med ett nytt koncept då.
Mitt förstås. Mest.
Framför allt tycker jag att de flesta kurser är alldeles för långa. 10-15 gånger à 2 timmar. Det är 2-3 månader det. Tänk om man inte tycker det är kul efter de första gångerna? Dessutom blir det jädrigt dyrt. Ett par tusen, eftersom medlemsavgiften ska betalas också.
Sånt har åtminstone inte jag råd med (och förresten finns det roligare saker att göra med slantarna).
Sen tycker jag att det är samma lika år ut och år in. Valpkurs, slyngelkurs, allmänlydnadskurs. Har man sett en har man sett alla. Man vill väl göra nåt nytt med sin hund?
Så jag har ivrat för temadagar och kortkurser, litet oväntade grejer.
Kanske kommer det en riktigt skojig och alldeles ovanlig grej - vi får se!

Men vet ni vad det kommer mera?
Lova att ni genast ställer er i kö nu, för JAG ska vara kursledare. Yesss! Och det blir en kurs om 4 tillfällen för hundar som INTE är brukshundar. Olydiga, till synes obildbara små knäppskallar vill jag se, och stora förstås! Sharpeier, pitbullar, mopsar och märkliga blandningar. Mattar och hussar som inte har en susning och bara gillar att vara med sin hund.
Det blir först 4 gånger och om man gillar det hela så blir det 4 gånger till på direkten. 1,5-2 timmar per gång, utan fikarast - vi kör så det ryker. Litet koppelövningar, kolla-vad-matte-är-kul, titta-på-hunden-och-inte-skälla, litet tramstrick, nosövningar för att trötta ut fyrbeningarna.
Och ingen hund eller förare behöver vara det allra som minsta duktig - men man måste vilja ha litet kul med sin hund!
Och billigt blir det också!

En temadag i rallylydnad ska det också bli, en helg, och förhoppningsvis en kurs i rallylydnad efter det men den får nån annan hålla i. I höst VET jag att det blir en rallylydnadskurs, men det är ju många som vill ut och tävla redan i sommar har jag förstått.

Sisådärja, nu är reklamen slut.

Kommentarer

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-04-15 03:27:34

Vad kul att du ska hålla i träningen!! Synd att vi bor i andra änden av Sverige =( hade vi bott nära så hade jag definitivt kommit med mitt monster =)

Postat av: Lotta

Publicerad 2011-04-16 11:50:19

Låter roligt och som bra idéer!



Du vet inte någon som vill ta hand om en knäppdrutt på dagarna? En hund som älskar att jobba men behöver tydliga regler.



Annars blir det dagis för lille Drutt. Det tycker varken han eller min plånbok om...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela