Pelleskop-livet

Dr Sju, PT

Publicerad 2011-04-25 23:11:42 i Ying

I kväll var Ying och jag ute och sprang igen.
Den här gången lämnade vi småttingarna hemma (de hade varit ute på en dryg tvåtimmarspromenad mitt på dagen och kunde gott vila benen ett tag) och gav oss ut själva.
Runt 18-snåret och det var fortfarande 20 grader varmt!!!
FÖRE sista april! Vad är det som händer?

Jag rustade i vanlig ordning Yingen i nomesele och förband honom medelst gummisnodd med mitten på mig, försedd med hundförarbälte.
I övrigt var jag förstås skrudad i sånt där ohyggligt oklädsamt och åtsmitande ställ som man måste ha.
Maken ser skeptiskt på mig - han tycker att "riktiga" springkläder får man använda först när (om) man är vältränad, tills dess kan man klä sig i nåt oformligt, skylande.
Jag tycker precis tvärtom jag - när jag är som mest otränad, då MÅSTE jag ha funktionella kläder, såna som sitter fast på ett ställe och inte flaxar och har sig, inte blir blöta vare sig inifrån eller utifrån, inte väger ett dugg, inte skaver - som funkar, helt enkelt.
När (om) man blir oerhört vältränad då kan man till nöds springa i sweatpants och det hele, om man därtill skulle bliva tvungen - då får man väl ta det som extraträning, i stil med att ha vikter kring fotlederna eller i en väst.
Och det är klart - små tjocka kärringar ser inte kloka ut i åtsmitande osv., men så titta inte då!
Och det tror jag förresten inte att så många gör heller; de flesta har faktiskt nog av sitt.

Hur som haver - Ying sprang på riktigt bra, fast nog var det i varmaste laget även när vi höll oss i skogen. Som tur är finns det än så länge rejäla diken med friskt vatten i, men snart får jag börja springa med vätskebälte. Ying dricker mycket gärna och väl ur vanliga flaskor, det är praktiskt.
Vi sprang ungefär 3 delar i skogen och på små gräsvägar, 1 del på landsväg och 1 del på trottoar och gångvägar. Sammanlagt ung. en halvmil. Dvs vi sprang ju inte oavbrutet, men vi sprang riktigt mycket, tycker jag. Vi kan vara nöjda!

Det är så trevligt att springa med Ying, för han fungerar precis som en PT! När jag blir trött så känner han det direkt, även om gummisnodden inte är sträckt, och då ser han sig om över axeln, springande, och ger mig liksom ett uppmuntrande flin. -Litet till orkar du! och då gör jag så klart det.
Och när jag verkligen VERKLIGEN är slut så saktar han av lugnt och fint, inga tvärstopp eller  bråda övergångar.

Han börjar bli duktig på höger och vänster också, jag märker att han verkligen vet vad jag menar.
Fast det händer förstås att min PT försöker lägga sig i vägvalet också. -Ja, jag hör att du säger höger, men det är bättre att springa åt vänster, kan Ying hitta på att säga. Trots att det är tät tallskog utan stigar där t.ex. Utan stigar men med älg.

Jag måste även rapportera om den klämmiga b*jstårtan som vi brukar gå förbi men idag alltså sprang med språng över. Den består av, i bottenlagret älgb*js, sen ett lager hästb*js, och slutligen ett lager rådjursb*js. Jag försöker övertala ngn hund att förrätta sitt tarv som kronan på verket, men hittills har ingen efterkommit  min önskan. Och kom nu inte med några dumma förslag, för JAG tänker INTE!!!

Kommentarer

Postat av: Malin Lindholm

Publicerad 2011-04-26 17:12:46

Jag som preciiiis tänkte ge ett litet förslag ;)



Jösses vilken duktig Ying. Puma förmår knappt hasa sig fram i värmen - än mindre springa. Helst ligger hon platt på magen på en sval gräsmatta under ett träd och leker Ferdinand...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela