Pelleskop-livet

Das Ding an Sich = Das Ding gegen Mich (blev det rätt det där?)

Publicerad 2011-04-22 09:10:49 i Allmänt

Känns det inte finfint med litet referenser till den gode herr Kant så här på långfredagsmorgonkvisten?
För övrigt brukar jag hävda att das Ding an Sich är ingen mindre och ingen mer än Ying, för han är Ding helt på egen hand, liksom.
Visst är det synd att tyska inte betyder som det låter som? Ta t.ex. det eminenta ordet Rumpf, som tyvärr inte betyder rumpa.

Men den där dingen som är emot mig varje stund och på varje sätt det är allt MovieMaker det. Grrrrr, vilket rysligt påfund!
Varje gång jag ska spara en filmfil så fryser programmet och måste avslutas via aktivitetshanteraren (klämmigt namn).
Nu har jag lärt mig att alltid först spara som projekt, sen försöka spara som filmfil, sen fastna i limbo, sen gå in i MovieMaker igen, öppna projektet, återigen försöka spara filmen... Till slut fungerar det, men det tar sin lilla tid.

Nåväl, igår afse genomgick jag hela denna procedur till mina läsares fromma, enär jag som påskgodis ville bjuda på en liten film från förra lördagens sök- och spårövningar.
När filmen slutligen var sparad måse den konverteras till mp4, laddas upp till YouTube och slutligen audioswappas så ni ska slippa höra min ljufva stämma.
Sånt där tar ju typ hela natten!

Och när jag så, alldeles darrig av förväntan, tar mitt alster i beskådande så har de första texterna trasslat in sig som garnnystan, ungefär.
Tandgnissel!!
Låtsas att det är så här: förtexten läses: lördagskul i april 2011. Några sekunder in i filmen läses: Jazzens första sök-försök.

Men först ett foto:



Visst är han söt, grodisen!!!



Nu ser jag att alla texter har flyttats bakåt några sekunder - hemskt irriterande. Men, som vanligt: musiken är finfin!!

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2011-04-23 12:46:16

Vet du, jag har exaktemente samma problem med Movie Maker! Hela datorn fryser till is inför den betungande uppgiften att göra film av filmen. Inte rätt! (Dessutom har den slutat tillåta importering av klipp på vanligt vis, jag måste dra in dem!)



Men jag tänkte "förkorta ditt lidande" avsevärt genom att tipsa lite. Du kan redan i Movie Maker tysta ljudspåret och lägga in musik om du så önskar. Och du slipper konvertera utan kan slänga upp på Youtube och sprida glädje direkt!



Leta efter nåt som heter Ljudnivåer! Ligger under Tidslinje och även Verktyg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela