Pelleskop-livet

Resultat

Publicerad 2010-09-26 16:22:52 i Allmänt

Då så, då haver vi tävlat.
Inledningsvis kan jag konstatera att det var inte så dumt att tävla i två klasser samma dag. Kändes mera avslappnat, och matten fick träna sin uthållighet.
Resultatmässigt var det väl inte så man jublar precis - utom på en punkt: Tigern tog ÄNTLIGEN sitt första förstapris i lydnadsklass II!!Med precis på öret tillräcklig poäng, 160. Puh!
Så här var det:
Platsliggningen blev kaos direkt. Alla förare gick bakom stugan och gömde sig - alla utom en, för hennes hund for runt som ett troll och agerade duracellkanin. Efter en hel minut blev vi övriga återkallade för omläggning. -Hurra, platsliggningen är slut! tänkte förstås en överoptimiskt Tiger.
Och så blev det därefter - när jag kom tillbaka efter den slutgiltiga platsliggningen satt han på sin lilla vita rumpa. Å andra sidan hade en annan liten hund slunkit iväg bakom stugan till sin matte och en tredje hade satt sig, lagt sig, donat litet.
Ganska olyckligt. Och ganska svårt för den här matten att ta sig i kragen och försöka prestera nåt när det ändå var typ "kört". Ville mest åka hem.
Men vi gick in och drog igenom 2:an och huvva, hur det kändes! Fria följet bestod av enormt långa raksträckor och nån böj här och där, dessutom i massor med slaget gräs att snava i. Och det blåste så man knappt hörde tävlingsledaren. Alla markeringar var gjorda av hyvelspån=toppen för Tiger, mindre toppen för tävlingsresultatet.
Poäng och kommentarer:
Platsliggande: 5 (sitter)
Fritt följ: 8,5 (sen i sväng, ngt okoncentrerad) (min anm: här var domaren MKT snäll!)
Läggande: 8,5 (ngt efter i transport, bra läggande)
Inkallande med ställande: 7,5 (sent ställande) (kan bara hålla med, seeeeent ställande!)
Sändande med ställande: 9 (skall) (ett litet gläfs i utgången som vanligt. Jag tyckte det var värre att han körde trynet i spånranden när han kom fram och liksom snodde runt in i rutan. Han stod med alla fyra tassarna innanför strecket, men det var ren tur...)
Apportering: 9 (sätter sig ngt bakom vid avlämnandet) (förstår inte varför han alltid gör så på tävling?)
Fritt hopp över hinder: 10
Fjärrdirigering: 8,5 (dk sitt) (märkligt: sitter som en smäck i vanliga fall...)
Helhetsintryck: 9
Summa summarum 160 poäng. Första pris, hurra!! Vad kallar man det, stolpe in?

Sen Pepparn då. Där visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig. Jag hade inga farhågor inför platsliggningen; han har legat bredvid både löptikar och taggande sturskkillar utan att tappa fokus på mig. Det som kan störa är regn (och snöstorm, som på träningstävlingen!), men då kilar han bara raka vägen till mig, och det må vara hänt.
Men i övrigt visste jag inte alls hur störd han skulle bli av tävlingsledare, lukter på plan, nytt ställe osv. Spännande!
Så här gick det:
Platsliggande: 10
Tandvisning: 10 (alldeles innan vi skulle in kom jag på att det var jättelänge sen vi tränade sitt still och bli granskad så jag lejde en åhörare att köra tandvisning. Sen satt han som en staty)
Linförighet: 9 (släpper koncentration tillfälligt) (japp, han kikade till precis när vi var i jämnhöjd med TL, men annars gick han sagolikt bra: tätt intill mitt ben och med full koncentration. Jag var alldeles häpen!)
Läggande: 0 (står) (lilla stollen - läggande brukar vara lätt så vi gnuggade litet extra på ställande. Visst är jag duktig, såg han ut att tänka!)
Inkallande: 9,5 (hoppar mot föraren) (ett litet litet fartdämpande skutt som jag inte har gjort så mycket åt än, för jag vill ha farten och glädjen kvar)
Ställande: 7 (stannar upp ngt vid kommando) (japp, det gjorde jag för att inte nolla)
Apportering: 8,5 (tuggar något) (något?! det nästan yrde sågspån ur hans trut!!)
Hopp över hinder: 8 (slår i hinder) (det märkte jag inte, men han är en slarver)
Helhetsintryck: 8,5 (låter ganska rimligt, Peppen var rätt intresserad av TL)
Summa: 158,5 poäng. Ett andra pris alltså, i överkant. 1,5 p från ett förstapris.
Jag tycker jag får vara ganska nöjd med Peppars insats, och inte minst med hans attityd. Det kan nog bli bra med tiden!

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2010-09-27 12:48:32

Stort grattis till bra resultat. Nu hoppas vi på en bra tävling på lördag med. Och att det blir en lugn platsliggning :) Säger bara Lycka till!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela