Pelleskop-livet

Cirklar

Publicerad 2010-09-08 10:14:21 i Ying

Några dagar nu har jag sagt att jag ska sätta ut Ying på Blocket. Maken skall sätta ut en lavoar på Blocket och en annan lösning skulle vara att vi gömmer Ying i lavoaren så att en köpare av den sistnämnda får den förstnämnda på köpet. En variant av grisen i säcken: pejen i lavoaren.
Men det är förstås bara dum- och elakheter av mig. Lojalare och lättsammare hund än Ying får man leta efter.
Det är bara det att:
han är utomjordisk
han trasslar in sig i inte bara sitt eget koppel utan även övriga hundars, eller också trasslar han ihop de andras koppel utan att trassla in sitt eget men ställer till ett hallå när man ska knyta upp de andra
han vet inte vad han heter
han struntar i allt
han är ingen hund för han är en katt.

Det är så här: Ying är vimsig och svårmotiverad - matten orkar inte alltid göra roliga saker med Ying för det blir så trassligt - vilket gör att Ying blir mindre alert på matten - så att matten blir mindre motiverad... Ja ni förstår.

Då tränar matten med Tiger i stället, för då är det så här: Tigger vill inget hellre än att GÖRA nåt - matten dras upp ur sin letargi och hittar på grejer - Tigg blir mer och mer lyhörd och träningsvillig för varje gång - matten kan knappt bärga sig osv.

Det är ju hemskt, ju! Jazz och Peppar faller in under varsin grupp, fast inte lika mycket, eller inte på samma sätt. Peppar älskar att träna, fast mest för belöningens skull (än så länge), och Jazz vill visserligen hålla på, men på sina villkor och han är helt spattig och lite som en höna - man hänger inte med!

Igår kväll tränade jag litet ettans apport med Pepp - inte ta apporten, främst. Alltså sitta still och se alert ut när jag håller fram apporten, men inte ta i förväg. Svårt men skojigt.
Då kom Ying och anmälde intresse, så jag körde några varv med honom också. Fast jag bara hade Frolic som belöning (han brukar kräva köttbullar. Minst.) - och OJ vad han var glad och piggelin! Hela ettan utom hoppet kunde vi dra igenom i TV-rummet, med stort engagemang (om än precisionen var litet - låt oss säga dynamisk). Och vilken glad hund!

Så då tänker jag förstås att jag måste träna mer med Ying. Men då inställer sig problemet - om jag tränar idag, kanske han säger: -Gnorf! Fruntimmer! Det där gjorde jag igår... och går och lägger sig. Eller om jag försöker hitta på nåt annat skoj kanske han säger: -Gnorf! Fruntimmer! Det där gjorde jag inte igår... och går och lägger sig.

Det är inte lätt, inte, att vara en medveten hundägare och ha en pej liksom på köpet. Hur man än gör blir det fel.

Men i alla fall: Ying ska INTE säljas på Blocket. Ingen annanstans heller.

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2010-09-08 19:46:53

Det var då en himlans tur. Blev liksom lite orolig där, ett tag.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela