Pelleskop-livet

Upp och ner, ner och upp

Publicerad 2010-10-27 11:46:24 i Allmänt

I  morse blev promenaden litet senare än vanligt; 9.15 begynte vi vår vandring.
Hundstunden var det då!
Oj, vad med hundar vi mötte överallt! Peppar har blivit så duktig nu; trots att Ying blir väldigt till sig i trasorna när vi möter andra hundar så fokuserar Peppen på mig. Oftast alldeles av sig själv, ibland måste jag göra nåt litet ljud först.
En annan sak, som är svårare för den unge mannen, är det där med farten. J*klar i min lilla låda vad han vill att det ska gå undan! Kan det verkligen bero på att hans uppfödare var galopptränare?
Så småningom samlade jag alla adepterna framför mig och diskuterade VÄRDEGRUNDEN. Alla ska respektera varandra, fast i synnerhet ska hundarna respektera mig, det är min tolkning av värdegrunden.



Se den Gordiska Knuten. I synnerhet Ying och Tigg gör prima makramé!
Nåväl, där gick jag och mådde bra TROTS att jag skulle gå hem och börja med mitt gräsliga skrivjobb, när vi - blott 5 minuters väg från grinden - mötte hemska borderterrierkärringen.
Och så blev det ordväxling, och hårda ord åt mig.
Så då blev det neråt värre - jag blir alldeles LÅG av sånt, fast jag vet att hon är en idiot.
Och så klart blev hundarna helt morriga - inte för att de (=Peppar) vill döda hennes hund utan för att de tycker att tanten beter sig osunt. Jag tror knappt de är medvetna om hunden, de bara tittar på människan.
Nej tvi.
Men i alla fall - väl inkommen efter 90 min uppfriskande promenad ringde en bekant och det blev ett så trevligt prat. Så då blev jag glad igen!
Bara litet kärringeftersmak finns kvar nu.
Ocn nu MÅSTE jag verkligen börja tänka och skriva!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela