Pelleskop-livet

Vi fortsätter att frysa.

Publicerad 2010-11-30 19:16:12 i Allmänt

Idag tog jag Ying och Tigger i bilen till Myran för lösspringning - det bästa sättet för dem att hålla sig varma. Inte skönt att gå på plogade gator i den här kylan.
En vanlig simpel promenad blir så omständlig i detta väder - på med klämmigt underställ, termobrallor, superfleecetröja, dunjacka - och så försöka vika sig dubbel så pass att man kan knyta kängorna, i sagda utstyrsel. Och så mössa och vantar, ej att förglömma.
Ändå fryser man så tänderna nästan hoppar ur munnen.
Ett annat problem är att det inte går att vissla! Och jag glömmer hela tiden visselpipan...



Ying äter snö.



Tigg med snö överallt. Med jämna mellanrum kommer han och sticker fram en tass som måste masseras. Han är duktig, för han sträcker alltid fram tassen ifråga, till och med baktassarna.



Kolla tänderna! Han må vara liten men hans garnityr är inte att leka med!



Hejdå Ying!



Charge!!!



Han är som gjord för att ta sig fram i snö.





Ett par andra köldorsakade problem:
a) bakluckan till bilen går inte av sig själv upp så högt som man skulle önska. Ett normalt lyft, som i vanliga tider räcker för att frigöra tillräckligt med utrymme under sagda lucka, resulterar nu blott i att luckan hamnar precis i sådan höjd att det gör som mest ont på mig när jag slår skallen i den. Ideligen.
b) autofokusen på storkameran blir så långsam att man möjligen, men inte alldeles säkert, skulle kunna ta skarpa bilder på en ovanligt letargisk snigel...


Peppar och Jazz hade jag bäddat ner hemma i TV-soffan, under varsin filt. Det var nöjda med det.
Vid femtiden tog jag Peppar, iförd tjockt varmt hundtäcke, med mig för en knapp halvtimmes promenad på staden medan vi väntade på Minsta Barnet.
Ganska omgående ville Peppar gå till bilen igen, eller åtminstone bli buren...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela