Pelleskop-livet

De måste bli trötta!

Publicerad 2010-11-10 22:44:20 i Träning

Jo tack, rätt pömsiga har kreaturen varit hela dagen efter morgonsnöpromenaden.
Men så var det så att jag skulle diskutera litet ryska statsangelägenheter på aftonkvisten och då behövde Tigg och Ying tröttas ut igen, enär det är de båda busarna som är mina främsta kumpaner på det området.
Vi stängde in oss i sovrummet och så skulle Tigg springa in i "boet" som är ett utrymme mellan två underskåp och under en bänkskiva (sovrummet är ett före detta kök) och Ying skulle gå till "bädden" som helt enkelt och ganska logiskt (för att vara jag) är en Bia-bädd.
När Tigg väl hade insett att han måste gå BORT från min godishand för att överhuvudtaget få pitalt så gick det galant sen, in i och ut ur boet med en ryslig fart, så mattan kryllade sig.
Och Ying, han VET mycket väl vad bädden är, men ändå... Det var krångligt tyckte han. Han gick och valsade litet, hämtade ett papper (ett ryskt statsangelägenhetspapper) och litet sånt. Sen hämtade han en sko och så gick han helt prydligt och la sig i bädden. Och så klickade jag, för han var ju de facto I sängen.
Så fortsatte vi, jag tog dojan från Yingen och fortsatte att belöna Tigers eviga farande in i och ut ur boet. Ying traskade runt, hämtade skon och hoppade i säng igen. Suck och belöning. I stället förklick och belöning. (Vilket får mig att tänka att när jag tränar med de andra hundarna bedriver jag klickerträning, när jag tränar med Ying bedriver jag: SUCKER-träning!!! )
Men så är det med Ying, han lär sig blixtsnabbt - när man minst önskar det. Så ordet "bädden" för honom betyder nu: hämta valfri sko och hopp i kull med den...
Sedan övergick vi till mera nyttobetonade saker: sitt och ligg och stå huller om buller och utan förflyttning framåt el. bakåt av vare sig hund el. otillbörliga tassar.
Dvs med Ying hade jag väl inte så värstans hårda kriterier, mest bara att han inte skulle lägga sig på sidan och mena "Jag är trött!" när jag sa sitt, och sånt.
Men Tigern är jag noggrann med, mellan ligg och stå får det inte ens rycka i framtårna, de ska vara nitade i marken.







Ying, som ju är känd för att vara en jättestor hund, fick inte riktigt plats på bilderna, men jag lovar att det är han, det är inget fusk!

Och min strategi fungerade, de sov och snusade gott under hela min nyttoperiod. Men bara Tiger hade lilla skära magen i vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela