Pelleskop-livet

Fästingplågan

Publicerad 2010-05-09 10:50:16 i Allmänt

Hur tusan ska man göra?! De fästingburna sjukdomar som hundar kan drabbas av är sannerligen inte att leka med. Med medlen emot fästingar är inte att leka med, heller.
Till pitbullen Nero (finafinasvarta) köpte jag "giftfria" halsband på djuraffären. Det luktade starkt av citron och han tappade balansen och blev allmänt kollrig av det.
Sen har jag försökt med Frontline - ingen effekt, precis... Det vill säga - man vet ju inte hur många fästingar de skulle ha fått utan medlet, men de fick rätt många med det också.
Tiger är tydligen så innibomben god så på honom fungerar ingenting utom Scalibor. Fast redan efter nån dag är han rosa kring halsen och pälsen blir tunn... Bort med det. Jag inbillar mig att vi har haft viss effekt av bärnstenshalsband på honom, men kan det stämma? Och det funkar väl inte när det är vått?
Konstiga dektokter med vitlök och rosmarin - nja, det känns inte helt fräscht. De är ju hundar, inte lammstekar.
Peppen har jag inte gärna något medel på alls för han har så taffsig hud och päls.
Så här är läget nu: inga medel alls. Jazz och Peppar ser man fästingarna bra på eftersom de är släthåriga, med Ying och Tigg får jag helt enkelt vara dubbelt uppmärksam. Och det är jag, jag plockar ett gäng djur under varje promenad.
Men det är ju det här att vi bor i ett område med MYCKET fästingburen smitta. Och vi är i skogen dagligen och stundligen.
Ja, det är ett aber, och hur man vänder sig så har man ändan bak. Till att börja med ska jag i alla fall dyvla i dem B-vitamin. Det kan ju i alla fall inte skada (om man håller sig inom rimliga gränser)...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela