Pelleskop-livet

Envis, envisare, matte

Publicerad 2010-06-09 22:23:22 i Allmänt

I afses tog jag mig en riktigt lång promenad, i mycket sakta mak, med Vit och Svart. Ibland när de två rackarna muppar och jag känner att jag vill vara riktigt ovanligt töntig brukar jag tralla "Ebony and Ivory" (Paul McCartney/M. Jackson) för dem. Det fungerar nästan lika bra som elhalsband, men så är det också en ovanligt hiskelig dänga.
Men idag var di snälle som två små lamm - mot varandra. Däremot var de inte snälla mot sin matte för de hade sån tokförväntan på att detta skulle bli Promenadernas Promenad.
Då blir matten anti. När hundarna drar i kopplet utan att fysiskt dra - man bara känner att de är en kilometer framför i sina små tomma huvuden, då blir jag less.
Men det gick ju att få styrsla på det också, efter en bit.
Dock fick de gå kopplade hela promenaden, för a) det var som sagt kvällning=djurtajm och b) jag hade ingen lust att övernatta i skogen öfvergifven av mine små mickaboer.
Matten plockade liljekonvaljer - det har inte blivit gjort förr pga av det plötsligt påkomna behovet av sjukvård. Till min fröjd och gamman fanns det fortfarande mycket fina konvaljer kvar, i synnerhet på litet skuggiga ställen. Jag blir alltid så förvånad över hur in i baljan mycket liljekonvaljer det finns, hela skogen är ju FULL av dem! Annars ger just den blomman genom både doft och utseende ett intryck av att vara en mycket rar liten planta; en som borde omhuldas och fridlysas. Men som sagt - hela skogen osar av air du muguet. Fast man får sniffa försiktigt, annars inhalerar man ofelbart ett antal myggor. De äro VERKLIGEN legio!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela