Pelleskop-livet

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland!

Publicerad 2010-12-13 22:30:06 i Allmänt

I eftermiddags var det pepparkaksbak här i huset.
Frid och fröjd rådde, fast våra figurer inte alltid blev så väldigt snygga.
Alla grisar tillverkade av Minsta Barnet såg ut att lida av ätstörningar på ett eller annat sätt, och några av mina hjärtan blev mer som boxningshandskar.
Men goda blev de!
Dock orkade vi förstås inte med hela degen idag utan ungefär hälften finns kvar i skafferiet. Man kan just tänka sig hur det hade biddit om jag hade kört på det första försöket, med tio gånger så mycket vätska!!! Minsta B. har gått ed på att hon skall tillverka ett pepparkakshus. Ritningen är framställd, nu återstår verkställandet.



Bildbevis 1: Nu har vi jul, här i vårt hus.



En liten sockerbagardräng. Det är roligare att jobba för en bagare än för en skräddare tycker Tigern. Kan inte förstå varför. Varning från Minsta B: ät inte våra pepparkakor om ni ogillar hundsnor!



Arvtagerskan till Hembageriet.





Sen var det dags för kvällspromenaden. Så här års företas den FÖRE hundmiddagen, eftersom det känns som natt nästan jämt. Och sen är det så mysigt när hundarna har tagit en ordentlig promenad, kommit in och lugnat ner sig och sen ätit. De är alldeles varma och tröttmättmosiga då!



Utomhus var det förstås ingen idé att försöka ta några bilder (våga vägra blixt, det blir ändå bara phult) så det fick bli en alldeles inför uppbrottet. Ordentligt med reflexer har de, allihopa.
Och jag blev inte toktrött av kvällspromenaden heller.
Hurra!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-12-13 22:52:56

Här var det julfint ska jag säga. Och pepparkaksbak med både två och fyrbenta hihi. Måste bara tacka för komplimangen, tänk att jag är din fotograf-idol. Det var inte dåligt. Det lever jag länge på. Får väl ta och önska dig och familjen God Jul också. Hoppas att inte jyckarna äter upp julmaten för er...man vet ju aldrig. Själv hittade jag en hund på bordet ätandes av julskinkan en gång. Såna små saker som kan hända när man har hund.

Postat av: Nilla

Publicerad 2010-12-13 22:53:58

Det var jag som var lite anonym här ovan. Sorry.

Postat av: Modern

Publicerad 2010-12-14 11:44:43

Oj, så juligt! Inte en enda konstighet i vare sig bilder eller text.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela