Pelleskop-livet

Mycket kallt, mycket snö och mycket Ying

Publicerad 2010-12-07 12:51:46 i Allmänt

Idag är det dryga tio grader kallt igen. Jag har införskaffat och utportionerat fågelmat, både frön, talgbollar och jordnötter.
Årets julklappsönskan (förutom en ekorre, som jag nog ändå inte får): ett fågelmathus som man sätter liksom på fönstret, på nåt sätt. Så jag kan kika ut på hungriga småfoglarne från mitt sovrumsfönster.
Morgonpromenaden företogs till Tomma Tomten (inte jultomte, annan tomt) där hunddjuren fick springa av sig litet. Min mage säger: nej tack, inga långa promenader! varför jag låter hundarna motionera sig själva. Köttbullar medfördes i min ficka, så vi fick till en bunt riktigt strålande inkallningar, have no fear.
Kombinationen kyla+snö+köttbullar gjorde Ying liksom yvigare än vanligt; det var full rulle både hit och dit och svansen som ett streck bakefter.



Så här ser det ut medan jag gör mig i ordning för promenaden. Iii, vad det är svårt för i synnerhet en liten dvärgpinscher att ligga alldeles alldeles stilla medan matten kliver fram och tillbaka över honom!











Onaturligt hemskt men vackert.

















Partners in crime.



Sniggt.







Full fart hem till frukosten, matte!

Hundarna blir i alla fall väldigt trötta och väldigt hungriga av kylan. När det har varit som kallast kräver de att få en liten extra måltid mitt på dagen - de är väl som sparvarna kan jag tro.

Förresten - när vi kom hem var det knökfullt av sidensvansar i våra träd. Det irrade och pirrade i hela luften - och marken är nu en guldgruva för guanobolag. Vassego, kom å hämta, bara!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela