Pelleskop-livet

Inneträning

Publicerad 2010-12-29 20:46:00 i Träning

Vi håller förstås på med inneträning, också. Fast just nu är min svit så full med mojs så några bilder tänker jag inte bjuda på!
Pilatesbollen är västa succén, sen jag började låta hundarna använda den. Såväl Tiger som Jazz hoppar upp på den med ivrig uppsyn och håller balansen under ganska luriga förhållanden. När Jazz står på den har jag börjat rulla bollen försiktigt åt olika håll så att han blir tvungen att flytta runt sig ovanpå bollen för att inte trilla av. Kvick i tassarna som han är så går det jättebra, och han tycker inte att det är det minsta läskigt. Härligt för lilla Jazzens självförtroende!! Ett problem dock: det är inte helt lätt att få NER Jazz från bollen! Och när man väl har lyckats lura ner honom är han lika kvickt uppe igen!
Vidare hade Ying ett riktigt genombrott på bollen idag: han låg på sängen med bollen mellan sängen och mig, och efter litet ålande (godisunderstött) låg mer än halva Ying på bollen och resten på sängen! Hurra!! Väl där kunde jag studsa honom på bollen och putta bollen litet åt höger och vänster utan problem. Efter en liten paus kunde han sedan STÅ med framtassarna på bollen och baktassarna på sängen. Som sagt: GENOMBROTT! Värt att omnämnas i den ansedda medicinska tidskriften Lancets systerpublikation som uteslutande tar upp banbrytande sharpei-forskning, faktiskt.
Balansbrädan har vi också tränat på. Där är den aktuella statusen så här: Tigg står med alla fyra tassarna på och balanserar, under förutsättning att jag matar med små små godisbitar under tiden. Det är uppenbarligen jättejobbigt för kroppen, men han tycker inte att det är läskigt, bara svårt.
Jazz kan hålla två tassar stilla på brädan. Nu belönar jag andra beteenden som han erbjuder utan att ta bort framtassarna från brädan, och förstås särskilt såna som innebär att baktassarna närmar sig brädan. Ganska mycket muskelträning blir det ju även då "bara" framtassarna står och balanserar.
Ying kan också stå ett tag med två tassar på brädan, och för honom ser man att det är jättejobbigt. Han måste ideligen lägga sig och vila både kropp och huvud ett tag.

De här balansövningarna är verkligen mycket bra om man vill ha lugn och ro en stund - det tar inte lång tid att trötta ut ens Tigger!

Men om nån väljer att träna med hund och pilatesboll: stoppa gärna undan bollen mellan träningspassen - om hunden skulle hoppa upp själv så finns det alltid en risk att den gör sig illa när bollen far iväg!

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2010-12-31 13:46:06

Önskar er ett gott slut &

-- ETT GOTT NYTT 2011!--



// Team MADOFI

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela