Pelleskop-livet

Vårporträtt

Publicerad 2010-04-04 23:43:59 i Allmänt

Så här såg hundarna ut igår, i solens sken.















Dagens totala övningar bestod i: kloklippning. Jazz är numera så infernaliskt duktig - han kommer korvande när han tycker det är dags i turordningen, lägger sig på rygg och håller tassarna i vädret. Skulle han anse att jag är saktfärdig eller ovålig så tar han ett försiktigt tag med munnen runt min hand, alldeles kontrollerat och bara som ett påpekande. Då är det bara att tala om att jag har förstått vad han menar och ämnar bete mig som folk. Efter avslutad klippning kommer Jazzen och viskar många stora ord om sin egen duktighet och då måste jag förstås hålla med.
Tassundersökning och -preparering. Peppar har en röd och otäckt irriterad baktass som jag torkade, smorde in och sedan anbringade en bäbisstrumpa på. Oj, så Peppar lät då!! Han morrar så man tror knappt att det är sant; rena varulvsljuden! Men han är inte det minsta farlig, han bara uttrycker sig.
Potatistiggeri. Det verkar inte klokt så galen som Ying är i kokt potatis! Han brukar inte tigga vid bordet, men när det serveras vanliga kokta bonnpärer (och det är sannerligen inte så ofta: vi har världens sämsta matvanor och kokt potatis hör till sånt som serveras merendels på jul- och påskaftnar...) - ja alltså, när det serveras såna, då KLÄTTRAR han på bordet. Och tjuter, kvittrar, gnyr och är allmänt påstridig.
Matlagning. Husse rullade samt stekte köttbullar och fick därmed en alldeles egen hund. Mammagrisen Tiger sitter troget vid hussens fötter intill spisen och sjunger: Du, bara du! Plötsligt är matte en alldeles okänd storhet.
Snöflyttning. Alldeles själv skovlar jag runt snön på tomten så att den smälter fortare. Och sanna mina ord, nu börjar det likna nåt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela