Pelleskop-livet

Vad gör en staffe?

Publicerad 2010-04-21 23:36:16 i Peppar

Ofta ofta brukar jag fråga Peppar: -Kommer du ihåg vad en staffe gör? Nä, det kommer han inte ihåg så jag får påminna honom: -En staffe skäller INTE!

Det står i alla rasbeskrivningar att de nästan aldrig skäller, eller rarely barks eller hur det nu uttrycks.

Jo pytt; Peppar skäller som en fiskmånglerska i slagsmål med en bodmadam.

Han gafflar när nån går förbi på gatan ("gå härifrån!"), när nån bra kommer hem ("hurra! titta här får du en sko!" (man får alltid skor när man kommer hem. Och sen blir man av med dem man tar av sig)), när man leker nåt busigt ("kul!"), när han ligger och vältrar sig som en gris fast utan dy ("å vad jag är bäst och gladast") samt när han har litet tråkigt och vill uppmuntra till nåt ("kom igen då!").

Han har en massa olika skall också. När minsta barnet frågar "vad säger mördarhunden?" så skäller han så det låter som när man klinkar på ett leksakspiano, en hög sprucken ton som nästan spräcker speglar. När man kommer hem, eller för all del när VI kommer hem, alltså Peppar inkluderat, så hälsas man av aouououou oavbrutet. Litet grumligt så där, på grund av skon i munnen. När nån går förbi på gatan låter han allmänt illa. Fast mest bara om Jazz är med, annars bryr han sig inte så mycket.

Sen morrar han också - gräsligt mycket faktiskt. Om man kramar honom eller nåt, då morrar han så det låter som en trasig V8, ganska illustert. Vore man inte van tror jag nästan att man skulle bli rädd för han låter verkligen riktigt nedra arg och på gränsen till anfall. Jag försöker dämpa det där litet grann - tror inte att t.ex. en utställningsdomare skulle tycka om det. DE kan ju inte veta att han bara är sån. Morrig, liksom.

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2010-04-22 09:31:48

Om du har möjlighet att komma på fler av våra träffar får du gärna ta med Peppar och Ying också så man får uppleva dem i egen hög person.

Men du, jag har inte sett några bilder från träffen, blev det inget?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela