Pelleskop-livet

Im Garten, im Garten versteht sich!

Publicerad 2010-04-06 22:37:11 i Allmänt

Idag har en vårpremiär ägt rum:
uteträning!
I trädgården!

Bara EN gång kom hussen ut i nåt ärende - egentligen kom han ut i det enkomma syftet att ge mig Det Onda Husseögat: gräsmattan tål inte att gås på. Den blir gegga. Men han SA inget och då bestämde jag mig för att förstå nitjevonenixnada. Och förresten är gräsmattan redan gegga, med bara litet mossa i.

Tigern tränade apportering med riktningsdirigering, på kort avstånd. Problemet är att när han har hämtat rätt apportbock och svänger tillbaka mot mig får han syn på den andra apportbocken och drar mot den. Går bra att bryta, men jag vill ju inte att det ska bli så momentet ser ut... Tål att tänkas på. Litet rutan blev det också, och litet fjärrdirigering. Han vill gärna ta ett litet steg framåt vid byten till/från stå, så där ska jag lägga in litet back. Rutan går bra nästan jämt. Sen - huxflux - springer han inte in, eller drar åt sidan eller what-not. Litet konstigt. Men jag har hört att många hundar beter sig litet irrationellt just med rutan. Och just så att de är 98% bomsäkra och 2% totalvirriga.

Sen tränade Peppar litet 1:ans och 2:ans apportmoment. 2:ans är förstås lättare - i 1:ans vill han gärna lyfta på rumpan när han har apportbocken i munnen. Litet ruta blev det också - det är lååångt kvar men går åt rätt håll. Fritt följ och ställande under gång. Han har som vanligt litet svårt att hålla ångan uppe under fria följet; jag ska börja belöna mera med kamp och bollkastning där. Ställandet går bra.

Sen var jag så där tämmeligen trött och orkade inte fila på di röa trollen. Jag gick in och tittade på Brigada samt åt glass och stickade i stället. Brigada är BRA men dessvärre rysk och otextad. Den kanske inte alls handlar om det som jag tror!!


Kommentarer

Postat av: Catrine

Publicerad 2010-04-07 11:41:00

Hej! Jag har läst din blogg ett tag och gillar den skarpt! Har precis startat en egen och tänkte länka till mina favoriter, däribland din. Hoppas det är ok?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela