Pelleskop-livet

Vadan detta svammel?

Publicerad 2009-09-21 11:51:07 i Tigger

Jo, allt svammel om namn och sånt är förstås tillkommet bara för att jag skall slippa redovisa gårdagens övningar. Men nu tar jag mig i kragen.
Det gick alltså - sådär.
Platsliggningen.
Gick åt skogen.
Jag kan meddela att tre minuter tillbringade bakom ett tält är låååånga! Och man blir inte glad när man kommer tillbaka och upptäcker att ens lilla buse, som ligger fint med hakan tryckt mot marken, ligger 20 cm längre fram än övriga hundar...
Nämligen: Tigger hade rest sig upp, tagit ett par steg framåt och sen lagt sig ner igen. Nollkommanollnollnix poäng får man då.
Min omedelbara tanke var att nu far vi hem och sk*ter i det här, men jag tog mig samman och genomförde faktiskt hela tävlingen. Det gick så här:

Fritt följ: 8 (missade sättande i en halt, släpper pos. i språng)
Läggande: 10   
Inkallande med ställande: 9
 
Sändande med ställande 8,5  (vet inte vad som hände, han sprang rätt ut och in i rutan, när jag sa "stå" skuttade han ut och ställde sig till vänster om rutan. Men jag fick - vilket jag aldrig har prövat - in honom med handtecken!)
Apportering: 9,5 (snett avslut)   
Fritt hopp över hinder: 10
Fjärrdirigering: 8 (fick säga sitt 2 ggr vid andra sättandet) 
Helhetsintryck: 10
Summa 142,5 poäng, 2:a pris

Med tanke på att vi missade 40 poäng på platsen (för jag hade verkligen räknat med en 10:a!) så var det inte så illa. Fast han kändes väldigt trött och okoncentrerad,

Sen hade jag ju litet tankar på att strunta i tävlingen på eftermiddagen eftersom platsliggningen blev som den blev - men samtidigt är det ju bra för hunden att träna på tävling och bra för mig att träna på att inte bara ge upp, så vi ställde upp igen. Men det är möjligt att det var dumt av mig att inte hoppa över platsliggningen... Den här gången gjorde han (enl. tävlingsledaren) liksom en liten övning för fjärrdirigeringen: han studsade upp i sittande och studsade genast ner igen!

Platsliggande: 5
Fritt följ: 6 (katastrof, helt enkelt - såååå trött hund!)
Läggande: (läggandet utmärkt, men dk i start för att få med hunden)  
Inkallande med ställande: 7,5
(många steg) 
Sändande med ställande 10  
Apportering: 9 (lätt dk vid avslut)   
Fritt hopp över hinder: 9 (sitter snett vid avslut)
Fjärrdirigering: 10 
Helhetsintryck: 10
Summa 157 poäng, 2:a pris

Här kändes det som jag hade en dåligt kokt kola vid min sida - jättetrött, totalt okoncentrerad, ville hela tiden springa in i tältet... Han försökte nog, men var helt enkelt så trött. Det var också väldigt varmt hela dagen - jag såg ut som en kräfta i nyllet när jag kom hem.

Nå - andrapris är ju inget jag jublar över precis men jag tycker att jag har varit hyfsat o-hysterisk i alla fall. Med tanke på hur illa det kändes och med tanke på alla poäng som rök på platsliggningarna tycker jag att poängen var riktigt bra. Och särskilt jättenöjd är jag över de båda 10:orna för helhetsintryck, och att båda domarna kom och tyckte att det var en så trevlig hund. Och det är det ju!

Men medan vi satt i gräset och väntade på prisutdelningen, småpratandes med rottweiler-, softie- och leonberger-ekipage så SOMNADE Tigern på rygg i gräset. Med alla tassarna och lilla skära magen i vädret. DET hör inte till vanligheterna! 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela