Pelleskop-livet

Idag

Publicerad 2009-10-10 19:34:10 i Allmänt

Idag har vi lyckats få med oss hussen på förmiddagspromenad. Bara ganska litet tjat gick det åt. Och efteråt höll han (halvhjärtat) med om att hundarna inte var fullt så hemska som han hade väntat sig.
Fast han tycker att det är rysligt pinsamt att gå med oss bland folk...
När husse följer med på promenaden blir hundarna toktrötta sen, fast det bara är jag som håller i dem och fast de nästan inte verkar vara medvetna om hussens närvaro.
Så det blev ganska mycket vilostund.
Så småningom vidtog litet kloklippning och så gick jag över Peppar och Jazz med ryktsten - huvva vilka luddbollar DE har blivit, nu också! Fast nu ser Peppen snarare litet skallig ut. Och han som redan var rätt frusen...
Peppen fick följa med och hämta minsta barnet från träningen, då passade vi på att lydnadsträna litet. Han är mycket på G nu och jobbar jättefint. Fast platsliggningen hoppar jag över och läggande under gång går liksom med pneumatisk dämpning. Kallt om magen, ju! Vi har börjat träna litet på momenten i 2:an också, eftersom vi ligger litet efter i tidsplanen.


Efter det var det dags att ta ut Tigern i trädgården för litet vittringsapportering.
Oj, vad vi tränar vittring! Kottar går hur bra som helst. Skogspinnar är lätt som en plätt. Post-itlappar, hasselnötter, kastanjer, ekollon, nedfallna löv - jo men visst. Apportpinnar - KAOS!!!
Där har man för att man har tränat så på pinnplock i spårträningen. Suck.
Men skam den som ger sig. Jag hafver sågat sönder en myckenhet apportpinnar till små klossar och använder dem att träna på. Och si, det går bättre!
Och i spårträningen tänker jag uteslutande använda skogspinnar, läderbit och den sortens.
Så var det väl f*n också, om det inte ska lösa sig!

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2009-10-11 22:51:12

Inte alltid det lättaste att få

med hussen på promenaderna fniss

Fortsatt lycka till med apportpinnarna

- du ska se att det lossnar när du som

minst anar det! Trägen vinner! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela