Pelleskop-livet

Springa baklänges

Publicerad 2009-05-08 11:44:43 i Allmänt

Note to self: detta inlägg MÅSTE följas av en liten film, snarast. Kan inte beskrivas, måste ses.
Det är nämligen så att jag tränar hundarna i att springa baklänges. Det började litet allmänt med att de skulle lära känna sin ändalykt, eller i alla fall veta o förstå att de HAR en bakvagn. Litet svängar, trampa under osv. och sen kom vi in på kapitlet backning. Alldeles fri shejping har jag använt (fast vad katten är det för fel på "formning"?!), klick för minsta ryckning, ja nästan tanke, bakåt osv. Peppar gick det lätt att lära, några gånger fick jag putta upp honom med tån bara, eftersom hans "default"-beteende är att ligga. Och då är det ju svårt att backa. Men när han väl kom på att det var bakåt som gällde fortsatte han snabbt bakåt tills nåt kom ivägen. Problemet nu är att han gärna gläfser samtidigt som han backar, men det ska väl gå att ta bort.
Jazz springer gärna baklänges av sig själv, om han ska flytta sig eller så så vänder han inte utan kutar baklänges både länge och väl utan att tänka på det. Men när han vet att han ska göra det blir det plötsligt svårare. Det är uppenbart att han avser att gå bakåt men det tar ett tag innan alla kroppsdelar samverkar. Men sen går det bra!
När det gäller Ying måste jag erkänna att jag har rönt noll komma noll framgång. Han bara lägger sig ner och viftar muntert på svansen. Jag har t.o.m. försökt locka honom bakåt eller knuffa honom - med samma resultat. Platt på marken. Goda dagar kan han göra en liten snurr innan han lägger sig...
Men det skojsigaste är ändå Tiggs bakåtrörelse. Först var det bara jättesvårt att få honom att röra sig bakåt utan att sätta sig - han har ju så korta ben så rumpan är nästan i backen ändå. Men han är ju kvicktänkt så nu liksom hukar han sig litet, men utan att sitta, och så FAR han i väg baklänges utan att man egentligen ser att benen rör sig! Som en uppdragbar luddig gris vi har nånstans här i huset! Och fortsätter man så börjar han att hoppa bakåt på samma konstiga sätt, utan att benen rör sig. Inte rör han sig rakt bakåt heller utan liksom i bukter så det blir ännu mer leksaksaktigt. Eller kanske som en kackerlacka på uppåttjack. Nåja, jag sa ju att det inte gick att beskriva. Skall tubba demonfotografen (minsta barnet) att filma snarast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela