Pelleskop-livet

Hemslöjd

Publicerad 2009-05-28 12:51:52 i Allmänt

Ämnet för dagen: VÄST

En väst med rätt sorts fickor på rätt ställen är förvisso nästan en nödvändighet vid hundträning. Men måste de se så trista ut?

Klicka för att förstora bilden

Väst T&P Forest




Ja, ni ser ju. Typ fyrkanter med fickor på. Den nedersta, från Klin Kassel, har visserligen invändig dragsko i midjan men den är ändå inte så skojig. Den i mitten har jag själv: de stora frontfickorna är bra, och en genomgående ficka på ryggen har den, vilket är nödvändigt, men passformen är obefintlig och materialet är liksom ebbligt. Dessutom har den nästan litet väl många fickor - jag kommer aldrig ihåg var jag har lagt bilnycklarna!
I alla fall - bra fruntimmer reder sig själv, tänker jag, så nu ämnar jag göra slag i saken och sy mig en väst efter mitt lynne. Fast först stötte det alldeles på patrull - var köpa tyg?! I tygaffären finns bara sk "modetyger" resp. gardintyger. Ingetdera kändes helt rätt för ändamålet. Det mest rimliga var ett kamouflagefärgat stretchlacktyg, men så skojigt ska vi nog inte ha det... Som tur är finns det lumpaffärer! Där hittade jag en ganska murrigt grön gardin i ett rejält bomullstyg, med ena sidan litet ruggad.
Så nu återstår bara:
1. bestämma hur den ska se ut och vilka fickor den ska ha
2. rita mönster
3. klippa
4. sy.

Bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela