Pelleskop-livet

Träningsplanering

Publicerad 2009-03-23 10:28:00 i Allmänt

Jaha, måndag igen och back to vanliga träningsdagar. Gårdagen, efter tävlingen, tillbringade vi mest på rygg eller halvsittande framför TV:n om sanningen ska fram. Så här har jag tänkt mig denna vecka:
Tigg ska spåra två gånger, långa spår delvis över åker, med ganska spetsiga vinklar. Bara få föremål. Vidare ska vi nöta linförighet (föregått av bordsplacering, jajamen!) och inte minst framförgående. Sen kanske han ska få gå på utställningsträning också, bara för att han älskar utställning och jag kände igår att jag hade försummat den delen av honom.
Jazz får fortsätta med korta linförighetspass och 1:ans apport (gah! säger både jag och Jazz) tre gånger i veckan.
Ying har förhoppningsvis sökträning på onsdag och så slänger vi in ett par korta lydnadspass i veckan. Mer pallar han inte för... Och så inkallningar överallt förstås. MED pinsam matte, om så tarvas!
Peppar tisdagstränas i vanlig hyfs och framför allt fokus på föraren. Ett spår tänkte jag försöka hinna med i veckan, eller snarare kanske 5 korta spår vid ett tillfälle, med en slutpinne i samtliga. Litet mer lydnad med honom för han tröttnar inte så fort. Många korta linförigheter, svängar och snabba sättanden. Dessutom försöka få upp hastigheten i läggandet och ställandet.
Och jag ska leta upp en avskild parkeringsplats eller kanske en grusplan för all lydnadsträning, för det är ingen idé att larva sig med Jazz o Ying på blöt lera och det känns onödigt att jäklas med Peppar o Tigg på den sorten också. I synnerhet Tigern har nog fått sin beskärda del av gyttja för denna säsong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela