Pelleskop-livet

Mastering the walk

Publicerad 2009-03-12 19:48:08 i Allmänt

Har man nån gång sett Cesar Millan så har man fått sig itutat hur viktigt det är att master the walk. Bak med axlarna, in med magen, se självsäker ut och traska på! Faktum är att det fungerar - med fyra knasbollar i koppel är man liksom så illa tvungen att få till det. Calm and assertive eller whatever, bara jag slipper fara som en skållad råtta i änden på ett gäng snören. Men i alla fall - kunde den gode Mr Millan komma hit och visa hur det ska gå till i halka och snömodd, kanske? Det är liksom inte helt lätt att ens bestämma riktning när väglaget är som det har varit den sista tiden. Om man inte halkar så vinglar man, och det ska katten se calm and assertive ut med lössnö upp till ljumskhöjd! Men i alla fall - det fungerar. Idag gick jag en bra bit på landsväg där det faktiskt hade smält undan och efter litet inledande trassel (jag måste ju sortera mina busar) så gick de så fint så, allihopa. Riktigt så där så man glömmer att de är med, med nosspetsarna precis lika långt fram som, men inte längre än, mina ben. Och efter ett tag hör man hur de börjar andas mycket lugnare, och huvudena sänks och pendlar - vargpromenad, typ. Inte en dragning i nåt koppel och inget trassel nånstans. Klart meditativt. Rekommenderas varmt, faktiskt.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-03-12 20:59:40

Jag älskar din blogg och har följt den en tid. Så roligt att läsa om era bravader:)

Duktig med mycket träning är du oxå (mitt dåliga samvete gör sig påmint...), men min tös är inte lika lättroad av sådana fasoner:)



Lycka till med allt ni gör. Jag kommer fortsätta följa dig och dina fina hundar på bloggen.



Vänligen/Malin

Postat av: Modern

Publicerad 2009-03-13 10:50:54

Ja, visst funkar det med calm and assertive. Men man måste ha bra kondis, vilket man inte har så gott om i min ålder. Lägg därtill att vi har en ryslig massa uppförsbackar plus halkiga nerförsb.

Tur att jag har bara en.(obs. hund ej backe) Han var inte till sin fördel i måndags, det han var bra på var att slicka och kråma sig för instruktören.

Postat av: Nilla

Publicerad 2009-03-13 11:04:10

Jaha, du är på gång igen ser jag. Har saknat dina härliga inlägg. Men vilka äventyr du jämt råkar ut för. Tur du fick loss bilen till slut i alla fall.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela