Pelleskop-livet

Halka o ha det glatt!

Publicerad 2009-01-25 20:45:51 i Allmänt

Idag var det så halt så man kunde knappt ta sig från trappen till grinden. Vi for till skogs, jag o hundar i en bil och husse i en annan bil - för att hussen inte skulle behöva vara EN ENDA SEKUND längre än nödvändigt i skogen, men ger man det bara tid så ska han väl bli tam, han också. Väl framme kunde man emellertid knappt röra sig kring bilen för att det var så nedra halt!! Men kom man väl ut i naturen så var det bra förstås. Jag lade ett långt och knöligt spår till Tigg medan hussen ledsagade Peppar till station A för vår rapportträning. Sen fick husse noggranna, barska instruktioner om hur otroligt glad och positiv och lekfull och köttbulleutdelande han måste vara. Och sen fick han tjoa och tjimma och riktigt hetsa upp sig över Peppars röda kampis så att jag nära nog fick DRA Pepparn över åkern och bort till nästa station. På med rapporthalsbandet och: -Marsch!


Ingen tvekan där inte - tvärs över gärdet på 0,0 nix.


Hussen härjar och busar som den värsta bruksare! Mycket roligt, tycker Peppar, husse har gått i barndom!

Sen var det dags för tillbakaskick, men vad är detta?

Peppar TAR MED sig kampisen, ifall matte skulle ha glömt sådan! Den extra lasten till trots skötte han emellertid sin uppgift föredömligt, raka spåret till matte i full fart.

Sen var det fikadags - se bara på hussen bland granar och tallar! "Jag tycker visst om naturen!" hävdar han. Bara inte i så stora doser, kanske?



Peppar tycker också att det är konstigt att husse är i skogen. Fast ganska mysigt. Två personer att få köttbullar av.
Vi gjorde ett par bra skick till och sen fick det räcka. Peps fick vila i bilen och Tigger togs ut för spårning. Det gick strålande, förstås, ingen som helst tvekan. Nästa gång ska jag ta små tygbitar i stället för pinnar som apportföremål, så får vi se!



Sen blev det litet spring o larv på gärdet där slutpinnen låg. Tigger sa: - Vi leker att du är lilla rödluvan och jag är en stor och farlig VARG och sen jagar jag dig och BITER dig!! - Nja, sa matten, vi kan väl leka att du är en liten herrelös och jättehungrig hund och jag är en snäll tant som hittar dig och ger dig köttbullar och tar med dig hem? -JAAAA, skrek Tigg, DET leker vi!! Tänk vad det är bra när man kommer överens med sin hund.

Och så slutligen - och säkert mycket efterlängtat - Dagens SPmH (SjälvPorträtt med Hund, förstås):



[Och när jag hade skjutsat hem dessa två busar tog jag återstående herrar till en annan skog för en lång löslubbning. De var så glada och duktiga och springiga! Men om någon av de värderade läsarna har en seismograf i sitt hem och undrar vad tusan den registrerade kl. 14.52 idag så var det bara jag som damp i backen efter att ha blivit attackerad bakifrån, i knäveckshöjd och i full fräs av två röda lymlar.]

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-01-25 23:23:29

Du som sa förut "Hussen följer aldrig med ut i skogen. Inte ens om jag har fikakorg". Nu ljög du allt lite på honom. hi hi

Duktig husse, ge'n en extra köttbulle!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela