Pelleskop-livet

Boktips

Publicerad 2009-01-06 19:21:18 i Allmänt

Om man i likhet med mig inte känner sig som världens bästa hundtränare och om man därtill, också i likhet med mig, har rätt mysko raser att träna med så gör man klokt i att läsa WHEN PIGS FLY  av Jane Killion. Undertiteln lyder "Training success with impossible dogs", och även om "impossible" skall tas med en nypa salt är denna bok en riktig lisa att läsa (hihi) när man har slitit sitt hår över en knäpp Ying. Som kanske inte är så knäpp, enligt Ms Killion.

When Pigs Fly!: Training Success with Impossible DogsFörfattaren, som själv föder upp bullterrier,  gör nämligen skillnad på hundar som är biddable, dvs. som tycker att det finns ett egenvärde i att intressera sig för sin förare, och så dem som inte alls är biddable. Jag ber att få citera:"The Labrador, in many cases, is hanging around with interest just to see what you would do next and if, joy of joys, you might ask him to participate in your next activity. The Shar-Pei, on the other hand, really has no interest in your next inevitably pointless and stupid activity."När jag läste denna passage kände jag mig som en engelsk MP, jag ville kasta bullar omkring mig och skrika "hear,  hear"!
Hela konceptet bygger sedan på klickerträning och på att träningen i sig blir så intressant att den utgör sin egen belöning. Tillsammans med godis och lek, förstås. Jag vill varmt rekommendera "When pigs fly" som är en mycket inspirerande bok om hundträning och som dessutom lockar till flera glada och igenkännande skratt.

(Klicka på bilden så kommer du till amazon.com där du också kan kika i boken)

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2009-01-07 19:23:56

Hej Kusin!



Helt underbara vovvebilder, som vanligt. Har varit in och läst lite om boken, tack för det tipset. Verkar mycket underhållande, som sagt.

Hälsningar Gunilla

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-01-07 19:35:42

Det låter som hon fattat hur de är. Måste nog beställa denna bok.

Vet inte om de fyrbenta damerna håller med? =o)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela