Pelleskop-livet

Alla på en gång nu: - Åååå, så fuuula!

Publicerad 2009-02-12 11:37:28 i Allmänt

Ni vet hur det gick med collie efter filmerna om Lassie, med cockerspaniel efter Lady, bordercollie efter Turbo, och för all del kanske Nemo-fiskar också - inte så bra alltså. Söta och duktiga och alla vill ha. Det avlas hittan o dittan på vad som helst och så uppstår det en utställningsvariant som för all del ser bra ut (ett tag, tills nånting betonas för mycket och bilden förvrängs) och en massa stackars hundar av arbetande slag får inte göra nåt vettigt nånsin och snart är rasen stämplad som problemhund. (Eller alltså problemfisk...) Därför borde man inte visa såna bilder som kommer här, men jag tänkte att vi kan göra som nåt slags omvänd fobiträning. Om du alltså är en person som tycker att den perfekta hunden trivs bäst i soffan, nöjer sig med en promenad till soptunnan om vädret är annat än 18 grader varmt, stilla och solsken, tycker det är litet kul att träna vacker tass i köket  5 minuter ett par gånger i veckan och är väluppfostrad alldeles av sig själv; DÅ är denna övning avsedd för dig. Det kallas desensi-nånting-eller-nånting-annat och det borde väl JAG veta, min syster är psykolog och hur psychic som helst. Titta noggrant på en bild i taget, riktigt försjunk i den och säg högt för dig själv: - Vilken FUL hund! SÅN skulle jag aldrig vilja ha!  (I särskilt svåra fall rekommenderas ni ta kontakt med systra mi, hon jobbar precis jämt och kan väl jobba litet till!)



















Sådärja, hur känns det? Litet darrigt? Kunde väl tro det, men jobba på bara, det blir lättare för varje gång. Förhoppningsvis. (Och OM det inte skulle fungera alls så får man väl ta den andra vägen: börja älska alla väder, lägg massor av tid på träning, träning, träning, knäpp av TV:n och dra till skogen, ändra din adress till c/o Brukshundklubben. Ärligt talat, nog kan det vara värt det? Och DÅ kan man t.ex. höra av sig till Sugarwind's. Finfina grejer!)

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-02-12 12:44:35

Ja, fy såna fuuulingar. Såna skulle jag aaaldrig vilja ha. hi hi

(men de var nog bra söta, men vi säger inte det högt) =o)

Postat av: Nilla

Publicerad 2009-02-12 16:21:20

Oj, trodde nästan jag kommit fel, men jodå det står Pelleskop-bloggen. Och fullt med hundar som vanligt, härligt. Ja visst är dom fula, fruktansvärt, äckligt, ruggit fula, och alldeles alldeles underbaaaaaaaara! Man kanske skulle ha en Aussie, som vallar Knoll & Tott. Vad tror du om det? Syster Anna i skåne har ju en blue merle colliepojke som heter Göte efter pappa. Och vi hade ju lilla Lassie, kommer du ihåg henne? Nu är det ju inte riktigt samma sak. Vad jag förstår så krävs det mycket arbete med en Aussie. Få se vad vi hittar på efter gamla Joy´san. Men hon häger förhoppningsvis med ett tag till. Men det vet man ju aldrig, hon är ju snart 12 år.

Ha det gott / Kusin

Postat av: Maja, Achilles & Link

Publicerad 2009-02-13 10:59:24

Väldigt fina bilder! Är det ok om jag kanske lånar någon av de?! Vi ses väl på klubben, som sagt man bor ju där mer eller mindre!! ler!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela