Pelleskop-livet

Generalisering och störning

Publicerad 2009-08-04 14:26:37 i Tigger

Igår fick jag och Tigerungen skjuts till ishallen där minsta barnet skulle hämtas av sin ömme fader. Jag hade med mig nödvändig utrustning (gummiboll, koner, godis, klicker) och genomförde ganska grundlig träning.
Först fick Tigern ligga plats fast fullt av små jäntor kom och klappade honom, drog honom i öronen (snällt) och viskade sweet nothings. Tigern är inte mycket för sånt ("sluta gulla!" säger han och skjuter ifrån med alla fyra benen) men nu låg han så stilla och bara tittade på sin matte med munter uppsyn. -Mig lurar du inte! såg han ut som. Sen fick han ligga mitt i en rundel av ungar som hoppade rep i en ryslig fart - det var inga problem det heller. Sen traskade vi vidare en bit och uppställde en ruta precis intill en pågående fotbollsträning. Med visslande, hojtande tränare (2 st), lubbande halvgamla karlar och hela konkarongen. Här fick Tigern göra en tre minuters platsliggning med matten bakom en buske 20 meter bort. Jag tillfrågade först tränarna (en del människor blir så besvärade om man lägger sin hund och sen springer och hyker sig bakom en buske...) och det gick så bra så. Sen kom hela fotbollslaget och sprang runt min lilla hund men han låg dyr stilla och rörde knappt ett ögonbryn. Ganska nöjd såg han ut. Han gör mycket hellre platsliggning i heltokig miljö än i full stillhet; då blir han gärna litet orolig och tror att han är ensam i världen.
Rutan gjorde vi några gånger på olika ställen och det gick bra utom första gången då han sprang till min väska i stället. För där fanns godis och boll...
Sen tränade vi ett låååångt pass fritt följ, men visslande skrikande tränare, bollar farande omkring oss och cyklande blådårar. 9,5 skulle jag vilja säga - RIKTIGT bra gick han! Och detta trots att det var förbaskat varmt också...
Därefter traskade vi så sakteliga hem, via ett helt gäng ytterligare fotbollsplaner och fortsatt rut-träning, via stans bästa skolgård (som hör till en av stans sämsta skolor) där jag smaskade i mig 2 liter körsbär ungefär, via kyrkåsen för löslubbande igen.
När vi kom hem drack Tigern vatten i en kvart och stupade sedan omkull.
Ikväll ska jag nog (Gud give mig styrka!) träna med Ying på klubben...

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-08-04 14:51:13

Men han är väl duktig denna Tiger (och du också förstås). Klara detta med så mycket störning.

Och så säger jag bara: Lycka till i kväll! hi hi

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-08-04 20:38:53

Ja, han är riktigt duktig, lilla Tiger.



Den där skolan skulle jag kunna skriva ett lång långt blogginlägg om men det skulle bara vara för min personliga hämnd och det känns lite onödigt nu.



Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela