Pelleskop-livet

Trädgårdsdags

Publicerad 2009-04-02 22:01:56 i Allmänt

Idag var det så pass mycket vår att man kunde ha nån glädje av att vara i trädgården. Det var alltså inte bara lera överallt, och det kändes som om gräsmattorna ev. skulle överleva mina tunga steg. Hundarna o jag tillbringade ett par timmar med att snoka runt i buskar och snår. Jag plockade upp massor med hundb*js som, skam till sägandes, hade ansamlats här och där. En hel del annat skräp fanns det också, dessvärre kommer mycket från trottoaren utanför, blä. Peppar hittade en myckenhet snuskiga tennisbollar.

Det passar utmärkt att träna litet "ligg" och "sitt" och "fot" belöna med bollkastning samtidigt som man städar. Tänk vad hundar är lättroade!





Ett annat typiskt kamphundsnöje är "springpole". Pepp älskar att hoppa upp och hugga tag i däcket eller repet och sen rycka tills äppelträdet nästan välter. Högst upp sitter en rejäl fjäder så det inte blir några stumma ryck. En del tycker att det är fördärvligt att låta hundarna roa sig med sånt här, men han är faktiskt inte på något sätt besatt av leken; det går lätt att få honom att avbryta. Och dessutom är det jättebra för hans kroppsbyggande!

På kvällningen tog jag Jazz och Tigg till klubben och tränade litet. Nu har det torkat upp så pass på sina ställen att det går att träna till och med med Jazzen! Både platsliggning, läggande under gång och sättande i alla halter gick riktigt bra! Det var så länge sen Jazz tränade lydnad och han tyckte att det var så skojsigt! Men även med honom får det bli korta pass och inte många repetitioner. Annat än med hoppet förstås, det kan man aldrig få nog av! Så när jag har kört litet linförighet, mest vändningar och halter än så länge innan vi har byggt upp uthålligheten, skickar jag honom över hindret som belöning. Och sen får han gå och nosa en stund, men det var inte så roligt när han faktiskt FÅR göra det...



Tigg var som vanligt på prima humör. Nu är det inga problem alls med läggandet, så pass torrt är det. Till honom hade jag lilla röda Cuz-gubben som belöning, det var så kul så jag trodde han skulle bli alldeles överhettad till slut. Då passade det bra att träna honom i att ligga stilla medan Jazz tränar och leker. Och slutligen blev det en platsliggning med båda hundarna, bara en dryg minut men runt 30 meter bort. Riktigt duktiga var de, fast Jazz ser förstås ut som han ska implodera när som helst... Fast det gör han ju jämt!


Tigger har hittat en lövfylld grop och ligger som en liten höna!

Och när jag kom hem var jag redan så lerig och så fylld av vååår att det blev en koppel- plus skogspromenad med Ying och Peppar. Nu tror jag bestämt att jag har fått frisk luft så det räcker för den här veckan åtminstone!

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2009-04-04 11:03:19

Bra att få hjälp i trädgården, eller? Söta hjälpredor i alla fall.

Om du kikar in hos mig så får du se bröllopsbilder på min dotter.

Nu ska jag åka över till pappa, tror att Elvis med föräldrar följer med också. Skönt att de är hemma nu.

Trevlig helg önskar kusin.

Postat av: Hanna

Publicerad 2009-04-05 19:55:09

Tack vad roligt med kommentarerna i min blogg! Ja det där j*vla ståpipandet vet jag inte vad det kom ifrån, men så surt för på 3e försöket då jag sa stå på mitt vanliga sätt så säger domarn att det var en 10a och då hade vi slutat på 180 poäng så lite surt är det!! Men som sagt, jag lär aldrig göra om det felet igen ;) Får hoppas på bättre resultat nästa helg :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela