Pelleskop-livet

Ägg

Publicerad 2009-04-19 13:29:18 i Allmänt

Vi hade litet tråkigt en dag, och blåsigt var det också så det var inte läge för nån långpromenad med Ying. Så jag smusslade ut 4 ägg i trädgården och stoppade undan dem här och där, ganska öppet. Sen var det bara att vänta...



Jazz har varit med förr, och dessutom är han den som använder ögonen mest. Han satt på gräsmattan och lät blicken svepa omkring (det KUNDE ju komma en gråsparv inom räckhåll) när han plötsligt stelnade till och sen satte av i fyrsprång. Ett ägg! En rask däng med tassen och sen smask, smask.



När Tigger såg att Jazz hade hittat nåt ätbart och dessutom hade blivit bortmorrad två gånger när han försökte knycka Jazzens ägg blev han mycket energisk och snodde runt tills han hittade ett eget. Han satte helt enkelt tänderna i det så det sprack och sen festade han loss.



Peppar hittade sitt ägg ganska omgående och gick och bar på det med mystisk uppsyn. Ibland la han ner det på marken och undersökte det, sen bar han det vidare. Till slut kom han till matten som hjälpte till att öppna.



Lilla Ying blev förstås bara allmänt paralyserad av att alla de andra hade trevliga saker och inte han, så han började springa runt och gråta ganska högljutt. Eftersom Jazz började se sig om efter nåt nytt ägg såg jag för gott att hjälpa Yingen på traven. Litet missnöjd var han med att behöva äta från marken, men han beslöt sig för att ta fram sin scout-aktiga sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela