Pelleskop-livet

Varmt, varmare, bastu

Publicerad 2008-05-30 11:33:05 i Ying

Igår förbarmade sig äldsta barnet - redobogen som alltid tog hon en toa-strosis med Jazz och Ying. Inga raska prommisar för Ying nu, och Jazz är så nöjd med att ligga utslagen på sida i nåt hörn. Han som annars alltid ligger som ett snabel-a! Peppisen fick nöja sig med röj i trädgården (=rallyrusch+utslängd död i nåt hörn+ny tokrusch+död osv.); men Tigger låter inte litet klimatförändringar ställa sig i vägen: "nu måste vi göra nåt kul, matte!". Så vi tog en sväng till djurboden för inköp av present till Peppar och sedan en lubbis nere på ängen, med litet uppletande, fjärrläggning, badande i snuskig bäck (inte jag) etc.



Vadå tare lugnt? Det GÖR jag ju!


Uppletande. Snart får matten leta upp Tigger i stället. Inte lätt när man är liten! Men själva uppletandet går som en dans, även med okända pytteprylar.



Tjusig tunga.



Fjärrläggning. En kraftig zoom hade jag, så han är runt 30 meter bort. Smack i backen som en bordercollie, och stannar där! Fast det märks att värmen tar litet grann till och med på Tiggers huvud - ibland blir det litet vimsigt.

Runt 8 på kvällen tog jag Tigg o Jazz till klubben och tränade litet. En rapport:
Tigger börjar bli åtminstone HYFSAD på att vänta på sin tur. Gläfser inte precis oavbrutet, i alla fall.
Vi har äntligen hittat en leksak som faller Jazz ordentligt i smaken!
Båda två skötte sig riktigt bra i lydnadsträningen - litet varmlojt emellanåt, men jättefin kontakt trots störning av nybörjarlydnadens rymmande hundar. Platsliggning med båda två (en i taget) i tre minuter med mig dold av och till - mycket lugna o fina ligganden. Tränade mycket ingångar, alltså hit från en meters håll ungefär, för att få dem att INTE hoppa på mig. Börjar bli bättre. Men de är ju så glada o söta när de kommer hoppandes!
Agility tränade vi också - Jazz tog en 4p-slalom i riktig tävlingsfart! Självständiga kontaktfält med totalstopp tränade båda två och det börjar ta sig. Litet handlingsträning med Tigger, med Jazz behövs det knappt, jag kan stå i mitten av banan och bara ropa hindernamn...
I alla fall var de jätteduktiga båda två, och glada! Jag var också glad - så härligt när man kan vara ute och träna till 22 utan lampor, utan tröjor och termobyxor till förb-else, utan att tappa känseln i fingrar och tår. Jippi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela