Pelleskop-livet

Staffskvaller

Publicerad 2008-07-16 11:10:35 i Allmänt

En bättre bild på lördagens uppfödargrupp.

Från vänster Nicko, Pelle (för säkerhets skull med huvudet vänt från den rare sonen), Peppar och sist men inte minst Zigge. Eminent fotograf var Zigges husse Ronny Niska.

Skvaller 1:
Peppars bror Nicko (Another Brick, slöhögen) kom från början till ett par som jobbade mycket, men liksom omlott så Nicko hade nästan alltid sällskap. Men så gick det som det går ibland, det blev separation och plötsligt blev Nicko en hund som fick vara alldeles för mycket ensam.
Damen i vitt, som står bakom Nicko, och hennes man hade en hund från Goodstaff's allra första A-kull, kallad Flip, men han gick bort i mars i den aktningsvärda åldern av +13 år. Hon hörde av sig till Karin och var ledsen, inte minst för att de inte tyckte att de riktigt orkade med en ny valp, eftersom de nu båda är pensionärer. Och Karin uppfödare måste ju tyvärr meddela att det är inte helt lätt att få tag på en bra staffe i ettårsåldern - har man stått ut med dem så länge så släpper man dem knappast när de äntligen börjar bli hanterbara!
Fast då var det alldeles som ordnat av en högre makt att strax därefter hörde Nickos första ägare av sig och berättade att de hade bestämt sig för att de var tvungna att omplacera Nicko, eftersom han inte mådde bra av att vara ensam så mycket. Tadaa! Som hittat! Nicko (ur A-kull nr 2) fick komma som efterträdare som Flip (ur A-kull nr 1), behöver aldrig vara ensam och har en stor härlig tomt att leva rövare på, med strand o det hele. Och att han är en liten slöhög är ju ingen nackdel för ett pensionärspar!

Skvaller 2:
Zigge (Goodstaff's William Lee), som står längst till höger på bilden, är pappa till en liten pingla som heter Breakeout's Bewitching Queen fast går med på att helt simpelt kallas Bettan. Denna lilla Betta gick och vann hela specialen!! Och så här glad såg hon ut då!


Skvaller 3:
Alla hundar måste aktiveras, det är det lag på tror jag - se bara på alla tidningar och kurser! Ett bra knep är att stoppa godisar i en pet-flaska och ge hela aggremanget till sin hund som sen ska vicka och rulla och ha sig med flaskan, tills godisarna trillar ut. Trams, säger en staffe, varför såna omvägar?

Det är väl bara att äta upp godiset, och än sen om det slinker med nån plastbit? Det rensar bara magen, nyttigt o bra.

Skvaller 4:
Peppar e best, ingen protest!

Ja de e ja! säger Peppar.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-08-30 20:22:34

Hej!



Det har alltid varit så roligt att läsa din blogg, men att du även skriver så fint om vår Zigge och hans dotter samt använder våra bilder är alldeles för mycket...



Kram Anne-Lie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela