Pelleskop-livet

Såskopp

Publicerad 2008-01-26 14:41:36 i Allmänt

Matten är en såskopp, orkar inte skriva nånting. Delvis för att det alltid är så j*kla mörkt så några skojsiga bilder går ej att ta. Härom dagen var det faktiskt en aning ljusare så jag greppade kameran - då var batteriet slut! Tiiipiskt. Men vi lever, det gör vi. Så här:
Tigger tränas för Lk1, ibland går det strålande, ibland blir det bara boink, boink. Ett problem är att han är är omedveten om sin bakvagn, jag försöker få honom att trampa undan bättre. Apporteringen går riktigt bra, men jag tar det så lugnt så lugn. Vi leker plocklekar med vad som helst, och så får han sitta framför mig och hålla apportbocken. Snart ska han få sitta vid sidan med den också. Han kan springa ut och hämta och komma in i rätt position, fast själva greppandet är inte helt 100. "I princip" tränar han spår (vilt o person) också, men det har varit så himla pippligt väder ett tag så det ligger nere. Och så utställningsträning som vanligt.
Jazz tränas också för Lk1 fast jag är osäker på om han skall träna nåt i sommar, kanske satsar vi helt på agility i stället (!!). Vi ska i alla fall gå en lång, grundlig tävlingsagilitykurs i vår, det ska bli roligt. Hur som helst tycker Jazz att det är jättekul att träna lydnad igen, fast lägganden och kvarliggning tränar vi bara inomhus.  
Ying - tja, vad ska man säga? Han tränar mig i att träna knashundar, det gör han... Dessutom har han varit litet hostig och haft ont i en tass så sanningen att säga har det blivit mest bortskämning och pepsning (=nosmys). Litet Lk1 kör vi förstås, och så blir det tävlings-rallylydnadskurs snart - ganska fånigt, men han behöver det för att 1) träna kontakt med störning och 2) öka sitt självförtroende - han vill alltid ha så mycket hjälp av sin matte!
Peppar är inte precis världens uthålligaste när det gäller träning, nej... Men vi tränar litet fotposition och kontakt och uthållighet, nåt stegs förflyttning, litet hålla apport och allmän plockning, litet buskonster osv. Evter typ 3 fot-sättanden är Peppar så trött så han bara orka träna ligg - stanna kvar - hakan i backen. Dessutom utställningsträning - han har en väldigt fin naturlig "stance", det gäller bara att få honom att stå så i ringen också!

Allmänna planer är: utställningsträning en helg i mars (Tigger eller Peppar), utställningar kors o tvärs (Tigger o Peppar, möjligen Ying...), i synnerhet i Forshaga i maj (T&P), MH i april (Ying o Tigger - visserligen efter 18 mån ålder men bättre sent än aldrig! Man får vara glad att man nånsin kommer med nånstans när man inte har rottweiler). Lydnadstävlingar med Tigger i sommar, appellspår med T i augusti (om jag bara lyckas få till det förb*ade framförgåendet!), ev. anlagsklassprov (viltspår) med Tigg och/eller Jazz i vår - tja, det rör på sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela