Pelleskop-livet

Mycket att stå i!

Publicerad 2008-04-14 15:27:23 i Allmänt

De e mycke nu, som det heter - hundumgänge får gå före hundskriverier på den lilla fritid som finns. Alla befinner sig i högönskelig välmåga och mellersta barnet har varit hemma i tre veckor med sin lill-Olle. Pojkarna är tämligen snälla mot varandra; Jazz och Olle fräser litet åt "glinen" ibland och Peppar är förstås en lymmel i största allmänhet, men inga allvarligare kontroverser har förekommit.
En dag gav vi oss ut på bäverjakt, med tämligen småttiga resultat:

image499

Pinnar med uppenbara gnagspår, alltid något.

image500

Vår egen lilla beevurr hade vi förstås också med oss - hans främsta uppgift är visst att städa alla vattendrag.

Allmän lubbning har förstås också förekommit. En kväll fick hussen följa med och titta på busarna, han hade aldrig sett Peppar i full frihet (annat än hemma i trädgården förstås, men där hämmas hans acceleration av äppelträd och slikt). "- Men tänk om de smiter?!" sa hussen förskräckt. Sssss, jag håller dem väl inte fångna heller!

image501

image502

En annan gång tog vi med hela styrkan för uppletandeträning. Peppar var duktig ibland och oduktig ibland - som sig bör i hans ålder (10 månader nu, stora karln tycker han själv. J*vla småunge tycker Jazz). Den här gången var Ying rena experten ! Man vet aldrig med honom, ibland är det tävlingsklass på det han gör, ibland är det rena särskolan.
image503

Peppars viktigaste träning den gången var i alla fall att sitta bunden vid ett träd och vänta, utan att skrika tills polisen kommer. GANSKA duktig var han, med tanke på hur han KAN låta när han riktigt tar i!

image504

För övrigt har Tigger börjat på nybörjarkurs i agility, han vill helst krypa under vartannat hinder och hoppa vartannat - lite bootcamp, så där. Jazz har börjat på tävlingskurs i agility, det vi tränar på mest är att kampa om saker, för att få upp intensiteten och kunna använda kamp som belöning. Himlar, vad vi blir trötta! Först ville han inte ens titta på råttan Roffe som jag tycker att vi kan slåss om, men häromkvällen höll han i och ruskade riktigt bra. Sen gick han omedelbart och slängde sig på en madrass, utsträckt på sidan med alla fyra benen rätt ut...
Peppar ska ställas ut i helgen och Yingis pingis ska förhoppningsvis ut i skogen på sökträning i morgon. Full rulle som vanligt, alltså!

Kommentarer

Postat av: Lotta med skrynkeltjejerna

Publicerad 2008-04-14 22:24:30

Sicket flin Peppar har. Hi hi. Snacka om bredmynt groda. Duktig Ying. Han kamoflerar sig bra i terrängen. Själv tycker jag nog att det är lite för tidigt för ett dopp. Brrr!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela