Pelleskop-livet

Slarvmaja

Publicerad 2007-09-10 10:43:19 i Allmänt

Slarvmaja gör inga noteringar på så  många dagar så hon glömmer vad som har hänt! Men jag vet att jag har sprungit litet mer, en regnig kväll sprang jag med Tigger rätt ut i geggamojan. Han fick springa lös hela vägen och var så duktig, höll sig precis bakom mig. När jag, med min uschla kondis (men den tar sig, det gör den!), måste gå en bit tog han litet större svängar runt omkring mig men inte mer än 10 meter, och så fort jag började springa föll han på plats igen. Ganska trött i de små benen blev han, men annars var det livat. Allting är roligt, bara det inte är tråkigt, säger Tigger.  Det märks att det börjar bli dags för honom att få en uppgift här i livet. Helst vill jag ju (som vanligt!!) ha honom till lydnadshund, men han är så fladdrig och vimsig än. Kanske börjar vi med litet rallylydnad först, för att få upp kontakt och följsamhet. Han är inte redo att börja träna på nån riktigt finlir än, han blir så ivrig så det kan bli vad som helst (t.ex. bita matte i benen eller rent av  i bilringarna).
Sen har Jazz och jag börjat i den nya träningsgruppen som håller till på Brukshundklubben. Den verkar mycket mycket bra, precis vad vi behöver skulle jag tro. En mycket kunnig o erfaren fast inte förstockad brukshundsherre håller i det hela och han förefaller inte ha några idéer om dvärghundar o tanter osv. Två gånger i veckan ska vi träna, ungefär 3 timmar varje gång. En gång inriktat mot tävlingslydnad och en gång nosarbete. Jag är så glad att  vi får vara med!!
Peppar växer och frodas och blir alltmer staffig. Kanonkulekropp och bestämda ben och de mest förtjusande små rosenöron! Fast fortfarande bara fasansfulla valptänder...
Yingis har två lägen: värsta tonårsmonstret utan öron och utan förstånd samt "börjar bli stor och förståndig". I alla fall så har han blivit riktigt människokär - han blir snarast glad när någon kommer hit och när han blir stoppad på stan för att nån vill ta en närmare titt och kanske klämma litet så kan det mycket väl hända att de får en pejpuss på nosen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela