Pelleskop-livet

Full rulle!

Publicerad 2007-09-12 12:41:51 i Allmänt

Redan före frukost tog jag Tigg, Ting o Jazz till klubben för dels en promenad och dels träning. Först tränade jag lydnad med Jazz, han luftade mer än vanligt i linförigheten, tror det beror på att jag har börjat ha kängor i stället för gympaskor. Suck! Hur ska det bli i vinter?! Annars var han jätteduktig och ville verkligen jobba. Vi började litet med "före" också, bara litet försiktigt.
Sen fick Tigger träna litet allmän förighet, litet lydnad och till sist prova på agilityhindren litet grann. Han var som vanligt duktig, men han lägger ner ohyggligt mycket energi på att slippa jobba och få godiset direkt! Alla hindren går bra, fast han får förstås väldigt mycket hjälp på gungan, tunnlarna är roligast och slalomingångar går över förväntan bra. Men ganska trött i det lilla huvudet blir han!
Och så lilltrasan Ying - först litet tävlingslydnad, han är riktigt duktig att gå fot fast han gråter hela tiden! Sen körde vi rätt mycket rallylydnad, det passar honom för jag tror det kommer att dröja innan han kan gå ett helt linförighetsprogram utan röstuppmuntran. Godis klarar han sig utan länge men han måste pratas med. Sitt -stanna kvar är ett litet helsike, jag kan fortfarande inte gå mer än 2 meter bort och hålla mig där högst 30 sekunder. Men det får väl ta den tid det tar. Det är synd att de flesta pejägare inte jobbar mer med sina hundar, jag tror visst att de kan lära sig vad som helst, bara det får ta sin tid och man är glad hela tiden. Här behövs massor med tålamod! Sen fick han också leka litet agility - korta tunneln går ganska bra nu om man kastar en godis igenom första gången. Hopphinder och däck är inga som helst problem och inte balansen heller, gungan har jag inte prövat. Ying gjorde också riktigt fina slalomingångar, förstår inte var de har lärt sig det!
Till slut tog jag ut Jazz igen så han också fick träna litet agility, jag byggde ihop starten från tävlingen i söndags, med hopp, hopp och sen INTE tunnel eller balans utan SLALOM. Första försöket var jag helt inriktad på att få honom att  INTE ta tunnel eller balans, då stack han förstås upp på bommen. Andra gången fick jag nån slags snilleblixt och satsade i stället på det han faktiskt skulle göra, så när han precis hade trampat av på andra hoppet ropade jag "slalom" - och har man sett, Jazz susade förbi både tunnel och bom och rätt in i slalomen. Där fick jag - en nyttig läxa: tala om vad du vill i stället för att koncentrera dig på det du inte vill! I alla fall så är det tydligt att Jazzen är betydligt mer begåvad än jag när det gäller denna skumma sport, vilken tur!

Och så kom vi hem för frukost - och då var det lagom dags för lunch!!

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2007-09-12 15:33:54

Du skriver ju en hel massa uppdateringar efter varann - så man hinner knappt med ;o) Lite bilder hade inte skadat, vill ju se dogsen jue!! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela