Pelleskop-livet

Flera tredjepris!!

Publicerad 2007-09-16 18:20:10 i Allmänt

Så har Jazzen och jag varit ute på tävlingsturné igen. Igår gjorde han typ världens snyggaste läggande under gång, värt en 12:a enligt domaren, om det bara inte hade varit för att det var ställande som var på tapeten... Läggandet som skulle vara läggande var också mycket snyggt, fast innan jag hade sagt nåt... Fick upp honom igen och kommenderade och då var det smack i backen som en bordercollie. En 8:a på helheten kändes bra, igår var han hyfsat fokuserad. Så jättetrevliga domare o tävlingsledare dessutom, de gjorde nåt bra t.o.m. för dem som bröt!!! 114 poäng fick vi ihop. Och för första gången tog Jazz apporten på kommando OCH höll den, om än litet vingligt!

Idag var det en urknölig tävling! Dels var det 2 grader varmt när vi kom fram, "vår" plan låg i skuggan av skogen så det var jättekallt i luften och blött och svinkallt på marken, det var bara en smal gång mellan planen för 1:an och planen för 2:an och både domare och tävlingsledare verkade ha huvudet litet bak-o-fram. Platsliggningen var strulig med en hund som gnällde så han nästan skrek hela tiden, tills han reste sig och gick mot föraren. Som i sin tur vrålade "NEJ!!" och sprang fram mot sin hund. Så började domaren vimsa runt och skrika åt hundföraren: "Nej, kom tillbaka! Kom hit!" Ett rent under att inga andra hundar reste sig! Jazz låg och skalv så det var rent rysligt att se men han låg faktiskt kvar - ända tills jag började gå fram mot honom, då satte han sig upp och försökte dessutom lyfta alla fyra tassarna samtidigt. Kallt!!! En 8 blev det och det får väl anses vara en bragd av en frusen pinne! Jag hade lyckats dra en fyra idag så vi behövde inte vänta särskilt länge - sen envisades domaren med att hon SKULLE se på Jazzens tänder, till slut blev han så stressad så han faktiskt nafsade!!! Gah, som vi har kämpat - nu får vi börja om från början känns det som. I alla fall så klarade vi oss undan med en 0, och i kommentarerna står det faktiskt "tar kontakt men backar". Han har ju blivit SÅ mycket bättre, vill inte få det förstört av en envis tant! Linförigheten var så totalusel men det var vi inte ensamma om, det var otroligt störande med 2:ans fria följ på planen intill, ibland visste man inte vilket kommando man skulle lyssna på! Men ändå, vår linförighet har försvunnit bort i skogen där älgarna bor, nånstans. Nu till den braiga delen: läggande under gång var strålande, tyvärr sackade han i marschen fram. Inkallningen gick  bra (9), fast han kollade på grannplanen. Ställande under gång satt som en smäck, hurra!! - sen satte han sig visserligen innan jag hade hunnit säga nåt men det må så vara, han stod i alla fall dyr stilla tills jag hade ställt mig intill. Apporten tog han direkt och höll den faktiskt hela tiden, om än under mycket åbäkande. Hoppet gick bra men sen hamnade han på en luktfläck precis före ingången så jag fick morra till. En 7:a i helhet var ju inget vidare men han var verkligen så ofokuserad, nosade och kollade planen intill och letade godis som nån hade tappat på plan. Totalt blev det i alla fall 139,5 - en halv usel poäng från ett andra pris!! Jag är hur som helst jättenöjd med min lille hjälte, jag trodde nog att det var helkört när han hade blivit så tokstressad av domaren!! Dessutom fick jag idag höra att det tar i snitt 13 starter för att få ihop till ett Lp1 - nu vet jag inte om jag ens vill ha nåt Lp1, jag vill bara upp i 2:an, men ändå!! Vi är inte sämst i världen!! Nu ska här tränas linförighet så det dammar om det!

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2007-09-16 21:04:36

Här tävlas det på minsann! Det är minsann tävling på tapeten för oss oxå nästa helg! O går han inte in i rutan så skickar jag alla koner åt fanders!! hi hi hi Känner mig laddad & redo & hoppas vädergudarna är nådiga. Tänk på, bara som ett tips - att en frusen hund fryser mer om den "hållts" varm fram till start.. När är det dax igen?

Postat av: Bippa

Publicerad 2007-09-17 20:37:13

Nu kommer en hälsning från det regniga Värmland! Olle läste precis er blogg och tycker faktiskt att jazzens insats var alldeles strålande; speciellt med tanke på vädret! Själv säger luddet att "Är det blött, kallt, blåsigt, regnigt eller jättevarmt på lördag då tänker jag inte göra någonting!" så vi får väl se hur det går för oss... Vi saknar er men snart syns vi igen, kramar från Forshagaborna!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela