Pelleskop-livet

Tisdagens övningar

Publicerad 2007-10-10 22:22:40 i Allmänt

Igår fick YING följa med på förmiddagsträningen på klubben! Jag måste säga att han skötte sig storartat - litet pip och gny och litet osorterat huvud bitvis, men på det stora hela var han väldigt koncentrerad och duktig. Sen var det ju det vanliga problemet med att flera av hundarna tyckte oerhört illa om lilla Yingens utseende... En annan skum sak jag har märkt - Ying har inget emot hundar överlag, men dvärgschnauzer o schnauzer gillar han inte. Men kenneln som han kommer ifrån föder upp dvärgschnauzer i första hand, och de hade en kull såna valpar samtidigt som Yings pejkull. Mysko.
I alla fall - efter tre timmars träningsgrupp med Ying var både han o jag rätt spaka, o dessutom har jag lyckats jobba min axel åt hels*ke igen, så Jazz o Tigger fick ingen riktig promenad förrän på eftermiddagen. Men då drog vi till skogs!
image294
Först stötte vi på det här gänget o deras rätt många kompisar. Mycket intressant möte, tyckte både hästar o hundar.

image296

Tigger är så söt så söt - everyhome should have one (minst), om det inte vore för russlarnas gräsliga rykte!

image297
Och solen värmde och lövverken var som guld och himlen var blåare än blå.

Bitvis gick vi på banad väg, då fick småhundarna träna "jakthundsfot" (med kommando "sidan") och det gjorde de alldeles utmärkt. För övrigt var det en liten slapp myspromenad med röj i skogen, godisletning och bara allmän trevlighet.

På kvällen fick Peppar sin duvning på valpkursen. Först litet teori, sen fotingångar och kontakt (förstås utan kommando), sen litet vila och så plockövningar. Och så inkallning förstås, som vanligt blev jag biten i näsan. Fast OK, den ÄR rätt lik en köttbulle...

Sen var det i alla fall EN liten kille som sov gott den natten. Och resten av oss också, för den delen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela