Pelleskop-livet

Alla dessa dagar...

Publicerad 2007-05-07 10:46:38 i Allmänt

Vart tar di vägen egentligen, alla dagar? Poff, bara, så är man väl pensionär. Om man nu blir det när det är så dags... I alla fall så är det inte så att vi bara sitter på våra rumpor och ser melankoliska ut, nejdå, vi gör massor. Tixillempel:
+ ringträning i Universitetsstaden med lilla Tigger. Han var så duktig, och jag var inte så pjåkig heller, för å vara nybörjare. Det kan nog bli bra så småningom.
+ ett par omgångar viltspår med Jazz. Först två stycken i mörker; de hade dessutom legat i 8 timmar. Inga större problem, trots att han är rätt mörkrädd och rådjuren sprätte som yra höns i skogen! Igår kväll gjorde jag två nya åt honom - Ying och Tigger var med och lade spåren, något som sannerligen inte rekommenderas. Tigger ville hela tiden bära skanken och Ying bara yrslade omkring, som vanligt. Både hundarna och jag var helt blodiga när vi kom hem! Alltså på grund av stänk från flaskan, inte nåt mer spännande. Förresten har det varit lögn i helsike att få tag på blod ett tag, jag blev så glad i lördags när jag kom över ett parti! Hur som helst - där jag gick i skogen i aftonen tänkte jag att nu skulle det verkligen behövas regn (man är ju om sig och kring sig och älskar att plocka svamp. Inte att äta och sannerligen inte att rensa, men att plocka!). Så vaknade jag i arla morgonstunden av ett ystert litet porlande och fylldes raskt av tvivel, för a) Jazz tycker inte om nederbörd och b) blir det nån vittring kvar?! Men det visade sig att det gick väldigt bra att spåra i duggregn, han gick litet långsammare men det är egentligen bara bra, då blir han automatiskt noggrannare. Så två spår tog han så duktigt som bara den, sen blev han trött och frusen. Sover under skrivbordet nu.
+ fortsatt med freestyleträningen med Jazz - en riktig hit, om han får säga det själv! Nu väntar vi bara på avslutningen, som blir uppskjuten på grund av än roliga saker och än tråkiga saker. Vi tränar på!
+ börjat på rallylydnadskurs med Jazz - också mycket roligt, fast litet frustrerande för en tik som var med skulle precis till att löpa = Jazzen tuggar fradga och ser eländigt enfaldig ut i blicken. Stackarn.
+ gjort ett litet nybörjarspår till Tigger. Ett bananspår på ca 50 meter med hans kvällsmat inknuten i en påse som spårslut. Spåret fick ligga ungefär en timme. Han spårade på så duktigt fast han såg litet konsternerad ut, som om han inte visste själv vad han gjorde. Men när han kom fram till slutet och hittade sin mat gick det upp en fröjdens talgdank!! Senare rymde han och drog igenom Jazzens spår (inkl. klockren 90gradersvinkel) också, i hopp om att finna mer mat.
+ varit världens bästa matte och kokat ett drygt kilo grislever samt tärnat och torkat till hundgodis. Urrp - hela huset luktar apa!
+ tränat tävlingslydnad och litet freestyle med Ying, det fungerar bra med klickerträning på honom. Men man måste komma ihåg att hålla passen så korta, så korta och inte göra mer än högst två upprepningar. Nyttig träning för matte också!
+ varit till stora djursjukhuset med Ying, först för öronspolning (fast den kanske jag har rapporterat?) och litet nya ögonstygn, sedan för efterkoll. Gick bra som vanligt, faktiskt väldigt nyttig social träning för herrn. Han tassar runt i väntrummet och hälsar på folk och fä - en del får klappa honom, andra bara fnyser och knorrar han åt.
+ gjort en förtjyysande utflykt till en ås i närheten, litet sökövningar med hundarna och gravkullebalansering för oss alla. Matsäck till både hundar o matte medfördes, solen sken och livet var som bäst. En sån där dag som är värd allt nattjobb den medför. Jag tog några fina bilder som kommer. Snart.
Nå, det tror jag var det väsentligaste. Vi har litet grejer på gång också, såsom
- fortsättningskurs i agility för Jazz börjar i kväll
- Tigger ställs ut på lördag - håll alla tummar och tår!
- ringträning med Ying (tror jag det blir) på tisdag (för förra tisdagen träffade jag hans halvsyster Dimple där)
- ett par inoff. utställningar för Tigger och Ying inbokade framöver
- och så måste matte försöka bringa någon reda i alla fakturor och kvitton och lämna dessa till redovisningskonsulten för deklarationens inlämnande. Värre än att koka lever, faktiskt!

Kommentarer

Postat av: Modern

Publicerad 2007-05-07 11:19:11

Oj så olika vi är! Katterna ligger inne och sover, så jag kan inte dammsuga,snyft, snyft, det är bra med djur en sådan gång. Ha det bra och en kram till alla både två och fyrbenta

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela