Pelleskop-livet

Regnet det bara öser ned...

Publicerad 2007-01-09 19:47:56 i Allmänt

... och dessutom är det typ storm ute. Och 10 grader varmt. MYCKET skumt januariväder, men jag vidhåller att det är SÅ mycket bättre än det reguljära.
Jag tog storhundarna på en halvmilspromenad i skogen precis i skymningen (mellan 3 och 4) och huvva, vad med råddisar! Jazzen snodde som om det gällde livet och Nero ville förstås inte vara sämre. Men man ska inte klaga. de var riktigt duktiga på att lyssna och drog inte armarna ur led på  mig. (De fick förstås inte gå lösa, då hade väl Jazznik varit halvvägs till Märsta vid detta laget.) De brydde sig inte ens om durandet (alltså småregnet), och det hör definitivt till ovanligheterna. Jazz är världens diva som bara vill gå ut om det är minst 15 grader varmt och soligt.
Sedan idkade jag kloklippning av hela gänget, i minskande svårighetsordning. Att klippa naglarna på Ying är rena stunttricket, man måste vara två och ändå är man klart echaufferad innan det är klart. Fast han är inte arg eller ledsen eller nåt, bara busig och rädd om sina nalletassar. Han studsar, sparkar och knorrar oavbrutet, så det tar sin lilla tid. Sen är det Jazzens tur, och dvärgpinschrar är ökända för sin förmåga att till varje pris undvika manikyr. Men han har blivit riktigt duktig nu; jag ställer honom på en bord eller bänk och sen får han sno runt bäst han vill. Det går inte jättefort men hyfsat. Sist kommer Nero - det är som att kratsa hovarna på en snäll men litet kittlig häst. Med honom vet man dessutom att man INTE kommer att bli biten i öronen - det kan man aldrig vara helt säker på med Jazz.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela