Pelleskop-livet

Idag

Publicerad 2007-02-11 15:00:06 i Allmänt

tog vi först småhundarna (Jazz, Ying och Tigger) till hundlekplatsen där de fick leva rövare. Tigger börjar varje pass med att fara runt och gläfsa mycket levnadsglatt. När han väl har levt av sig det värsta tystnar han och ger skall bara vid speciella tillfällen. Killarna träffade en goldenhanne på 10 månader, mycket livat! Ying gav ifrån sig aldrig tidigare hörda ljud: små ytterst gälla gläfs-pip, liksom "gnissel". Vet inte vad de kan betyda, men han var i alla fall glad och livad! Alla tre är duktiga att komma när jag ropar, trots att de är upptagna av annat. Jazz sa några väl valda svärord till den främmande hunden när den kom för nära mig - han har ett ganska rikt ordförråd (i alla fall när det gäller invektiv).
Sen fraktade jag hem di sma och deras frusna husse och hämtade Nero i stället - vi for till ett trevligt promenadställe på bystan där han fick gå i lång släplina hela tiden. Vi tränade "slapp" och formell inkallning, "här", "nära", "vänta" och andra såna vardagsgrejer som det är lätt att börja slarva med (i synnerhet med en hund som aldrig verkar växa ur slyngelåldern!). Nero var så duktig så, och glad hela tiden. Skönt för honom att få springa lös fram och tillbaka och hit och dit, i stället för att bara lulla runt i gamla mattes takt (för i ärlighetens namn: även när jag joggar med honom kan han bara traska fram!)
Efter en dryg timmes röjande for vi hem och alla serverades lunch. Nu sovs det i alla smattar och vrår och jag sliter mitt hår i förtvivlan över jobbhögarna som bara växer! Sabla grottekvarnen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela