Pelleskop-livet

Hyacinter och tulpaner, både blommor och blad

Publicerad 2007-04-17 13:04:19 i Allmänt

tralala - tänk vad en del trudelutter kan sitta i ända från småskolan. (Även "morgon ibland fjä-ällen" ploppar upp ibland.) Men visst är det skumt att påskliljor, narcisser och tulpaner blommar för fullt i mitten av april? Och vitsipporna börjar se slokiga och dammiga ut i skogen. Jag undrar hur det kommer att bli längre fram i vår och i sommar;  är hallonen mogna till skolavslutningen? Kantareller har jag plockat i slutet av maj några år - jag måste erkänna att nu börjar jag redan speja. I lördags kväll hittade jag och mellandottern präktiga murklor i spårskogen - murkelstuvning är aldrig fel men jag törs för mitt liv (o andras) inte ta hand om murklorna själv, därför fick de stå kvar, nån annan till glädje.
Idag är det gråväder och svalare, men inte illa ändå. Jag måste dock jobb-jobb-jobba - Jazznik finner sig i sitt öde och försöker sova men småkillarna lever rövare på småkillars vis. De har varit ute och busat i trädgården, bästa leksaken nu är en PETflaska av den mindre modellen - Tigger tar den och lockar de andra att jaga honom, sen turas de om. Fast ibland måste Jazz ryta till: - Ordnung! Sen tränade vi litet i köket (trångt!): utställningsstå med Ying och Tigger och freestylegrejer med Jazz. Och simultanförmåga med matten som måste ha koll på att två hundar höll sig undan medan den tredje blev tränad. Alla skötte sig dock riktigt bra.
Tigger bantar fortfarande - han försöker nu ständigt göra intjack i hundmatförrådet, som tur är gör han det ganska högljutt, så jag hinner gripa in.
Mitt snälla största barn hade gjort frukost till mig idag, den stod i kylen och väntade. Fruktsallad med sojayoghurt - visst måste jag väl vara världens bästa barnuppfostrare? Eller också är det bara så att jag har världens bästa barn! Nu har småttingarna tuppat av - bäst att passa på och arbeta litet!

Kommentarer

Postat av: Åsa, Signe och Lovis

Publicerad 2007-04-17 15:27:58

Ja, Culture Clash borde alla läsa!

Lycka till med målen!

Postat av: elaina

Publicerad 2007-04-25 15:57:17

Haha! Kolla in på länken till min blogg vad jag hitta i mina gömmor från småskolan!
Tänk vad vissa melodislingor sitter liksom i ryggmärgen. Slutar väl med att man sitter på ättestupan å sjunger" å NicoTicoTin å ja, vi for till stjärnorna en da´..." (undra om inte det är lite förtäckt röka-reklam?) Skämt åsido så äre kul när barna nå´n gång går å sjunger på nån visa som man faktiskt känner igen...
=0)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela