Pelleskop-livet

Heldag på djursjukhuset

Publicerad 2007-04-11 16:29:20 i Allmänt

Igår var vi mycket riktigt till djursjukhuset och fick Yings ögon snörpta. Vi kom dit omkring halvelva på förmiddagen och åkte därifrån klockan sex. Vi fick kom in till en "vanlig veterinär" riktigt fort (vi kom ju in akut och då vet man aldrig hur länge man får vänta). Ying fick ögon och öron undersökta och det togs även odlingar på hans ruskiga öron.
image47

Här stolpar han runt och undersöker, blind som en blind höna. (Fast han kunde visst se, han bara envisades med att knipa ihop ögonen.)
Sen måste doktorn förstås underhandla med ögonspecialisten som höll på att operera så då blev det till att vänta. Som tur var hade jag arbete med mig (sicken en habituée!) och dessutom träffade vi en del trevliga typer, såsom:
image48
Aragon, en dogue de bordeaux på dryga året som kostar sin matte och husse stora pengar i veterinärvård. En mycket trevlig gosse, även om det inte framgår av bilden (antingen gillar man molossertypen eller också gör man det INTE. Jag gör.)
image49

Chico, en 9-årig foxterrier som ville leka med allt och alla och var allmänt valpig - och allmänt förtjusande!
Till slut blev i alla fall ögondoktorn anträfflig och han konstaterade raskt att litet tråckling behövdes, så Yingen blev sövd och broderad med hela 20 stygn, några kring själva ögonen men de flesta uppe på huvudet för att hålla upp de tunga pannvecken som gör att den övre fransraden viker sig inåt också. Slutligen fick jag vänta, och vänta, och vänta på att Ying skulle behaga vakna. Sen fick vi äntligen betala (huvva! undantag i försäkringen för ögon, ju!) och åka hem, ganska trötta men belåtna bägge två. Och idag är Ying rena yrvädret - inte bara idag förresten, han började redan halvfyra på natten med att vilja gå ut, sedan bara vilja bli jagad av matte, gå ut igen, leka osv. osv. Liiitet matt blev jag!
Så nu ser han ut som en taffligt ihopsydd trasdocka, men en GLAD trasdocka som far fram som ett jehu över åkrar och ängar - och ner i diken, förstås!

Kommentarer

Postat av: Linda, Hero & Moa

Publicerad 2007-04-14 19:35:51

Hej!
Läste om att Ying har fått sytt upp ögonen. Vad kostade det ?? Hero har problem med ett öga. Förmodligen är det för lite uppsytt redan som valp.
Hoppas att allt är bra. Här är vi helt slut och ska gå och mysa en stund. Vi har hjälpt min tvillingbror att slyttstäda lägenheten idag*suck*. Vi ska städa ur hans tjejs lägenhet om två veckor så man vet ju var man har att göra.
Ha det så bra i sommar värmen,idag har det varit 26 grader här.
Kram
Linda, Hero & Moa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela